Политическите формации традиционно не могат да пишат стратегии, българските институции

...
Политическите формации традиционно не могат да пишат стратегии, българските институции
Коментари Харесай

Политологът Хр. Панчугов: Президентът си играе с електората на БСП, вероятно третият мандат ще е там

Политическите обединения обичайно не могат да пишат тактики, българските институции също. Истинският проблем тук беше очевидната липса на предпочитание тази декларация да бъде предпазена. Нямаше политическа воля за съставянето на каквото и да е ръководство в последните три месеца.

„ Това е един документ, който въпреки всичко е стъпка в вярната посока. За първи път в последната година има опит да се отговори кои са четирите цели, които България може да има в идващия интервал на ръководство, само че това е напълно първоначално “, разяснява политологът.

Той е на мнение, че политическите обединения у нас обичайно не могат да пишат тактики, държавните институции също.

„ Очевидно от неналичието на какъвто и да е интерес в Народното събрание, даже от самите „ Продължаваме промяната “, които не бяха в цялостен състав в зала и не опазиха личните си оферти “, означи още политологът и дефинира държанието на някогашните ръководещи като опит да се показва отговорно държание, без това да е по този начин.

Истинският проблем е безспорната некадърност на партиите да мислят стратегически и в вероятност.

„ Не разбирам по какъв начин беше допустимо Българска социалистическа партия да ръководят с „ Продължаваме промяната “ на фона на рецесията в Украйна и всички решения, свързани с военната поддръжка за Украйна, които бяха взети още при предходното държавно управление, а в този момент внезапно това да им е най-големият проблем “, уточни политологът.

Според него никой не желае избори, само че в същото време не намира здрава политическа логичност в държанието на партиите в Народното събрание.

Това държание води до негативи за всички. Няма да има печеливш от тази обстановка. Радикализацията, която се случва сега в обществото, обективните процеси на оформяне на нови разграничителни линии в самото българско общество, ще намерят своя представител. Дали ще е в лицето на някоя от тези политически обединения е един голям въпрос.

По думите на Панчугов политическите обединения са заели позицията да хвърлят отговорността за идващите предварителни избори някъде другаде, а не да създадат същински опит за основаването на държавно управление и стабилно болшинство или малцинство.

Няма да има ново развиване с третия мандат, безапелационен е Панчугов, който не изключва да има изненади на идващите парламентарни избори.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР