Политически обрат. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отписа мандат на

...
Политически обрат. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отписа мандат на
Коментари Харесай

Обрат! Борисов отписа кабинет с Демократична България

Политически поврат. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отписа мандат на Демократична България и сформиране на кабинет на ГЕРБ и Демократична България. Това заяви ПИК.

Според Бойко Борисов вероятността президентът Радев да даде третия мандат на “Демократична България ” клони към нула след разкритията за Nexo, съобщи ПИК.
-->
В диалог със Соня Колтуклиева Борисов декларира, че съжалява за тази провалена опция да се сформира постоянно държавно управление в границите на 48-я парламент на основата на евроатлантическите полезности с мандата на Демократична България, с поддръжката на ГЕРБ-СДС, на Движение за права и свободи, на “Българско напредък ” и на част от Българска социалистическа партия. Не загатва “Продължаваме смяната ”. Но изброява законопроектите, гласувани от депутатите на ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и Демократична България: от Северна Македония през оръжието за Украйна до “Лукойл ”.

Борисов декларира още пред ПИК, че съгласно него някъде в чужбина още се работи по следствието на Nexo в цялостна тишина и че американските управляващи ще изискат екстрадация на забърканите в активността на крипто-пирамидата.

На обвиняванията, че ГЕРБ работи като бухалка на прокуратурата, той дава отговор: следствието на Nexo стартира от управляващите на 8 щата и от основния прокурор на щата Ню Йорк преди да се трансферира в България, дори Nexo са побързали да си закрият клона в Америка.

Според водача на ГЕРБ на Христо Иванов ще му се наложи да дава отговори на своите гласоподаватели за даренията - 5 по 20 000 лв. - получени от чиновници на Nexo за акцията.

Бойко Борисов декларира още пред Колтуклиева, че диалози с никого от „ Промяната ” не води, „ депутатите на ГЕРБ водят диалози в Народното събрание с всички, Делян Добрев приказва и с Даниел Лорер, и с Кирил Петков по законите, които се гледат в пленарна зала ”.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР