Политическата обстановка в България става все по-обтегната. Президентът връчи втория

...
Политическата обстановка в България става все по-обтегната. Президентът връчи втория
Коментари Харесай

Прецедент: Президентът връчи мандата на ПП-ДБ с думите той вече е дискредитиран, дори не подаде ръка

Политическата конюнктура в България става все по-обтегната. Президентът връчи втория мандат на ПП-ДБ, само че от думите му се разбра, че в случай че Конституцията не го задължава - нямаше да го направи. Румен Радев сподели, че този мандат е " към този момент дискредитиран " и прикани " да не бъде оползотворен ". Президентът даже не подаде ръка при влизането си при ПП-ДБ, съобщи кореспондент на " Фокус " .

" Като президент и висш главнокомандващ съм директно зает с националната сигурност и предназначен да защищавам българската страна. Тук желая да заявя, че тъкмо поради това е нецелесъобразно от моя страна да ви връча мандат след изтеклите записи, и да поверя съдбините на България в ръцете на водачите на вашата партия след изтеклите записи и последвалите обществени признания поради торпилирането на българския суверенитет. Наклеветяването и плануваната чистка в службите и държавната администрация.

Заявката за вмешателство в изборите и дискредитиране на водачите на европейските институции и името на България. Аз съм предназначен да защищавам Конституцията и по силата й, желая това да е доста ясно, аз съм задължен съм да връча този изследователски мандат. Неговото оползотворяване е ваше конституционно право, само че в името на запазването на остатъците от нормалност и доверие в политическата система, на запазване на вашето достолепие и политическа вероятност и също по този начин на запазване на имиджа на България пред нашите европейски сътрудници - приканвам ви да премислите напълно целесъобразността от оползотворяването на този мандат, който съгласно мен към този момент е дискредитиран ", добави Румен Радев.

" Мисля, че всички сме единомислещи, че България има потребност от устойчиво държавно управление, което да взема решение проблемите на хората и да придвижи напред европейския път на България. Страната ни има потребност от постоянен парламент. Най-спешно е приемането на бюджета. Чакат ни промени в законите за битка с корупцията, промени в Наказателния кодекс, включително тези свързани с войната по пътищата, а може би и промени в Конституцията, които да оздравят правосъдната система, тъй че да върнат на хората възприятието, че страната може да възвърне справедливостта у хората ", сподели от своя страна акад. Николай Денков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР