Политическата криза в Ливан, съпътствана от напрежение в отношенията със

...
Политическата криза в Ливан, съпътствана от напрежение в отношенията със
Коментари Харесай

Ще има ли нова бежанска вълна заради кризата в Ливан?

Политическата рецесия в Ливан , придружена от напрежение в връзките със Саудитска Арабия, може да има директно отражение върху Европа, като докара до нов бежански поток, предизвести ливанският външен министър Джебран Басил , представен от Агенция Франс Прес.

" Дестабилизирането на Ливан би имало последствия за разселените в Ливан хора и намиращите се в Ливан бежанци, които ще се окажат в още по-уязвимо състояние и ще се насочат към Европа ", съобщи Басил на среща в Берлин с немския външен министър.
 
 Guliver/Getty Images

Либия е приела към 1,5 милион бежанци от сирийския спор и Европа желае да избегне непременно разновидността те да заминат на Запад, предизвиквайки нова миграционна рецесия като тази от 2015 година Оттогава Германия е приела над един милион бежанци.
 

Ливанският външен министър, който търси поддръжка след изненадващата оставка при неизяснени условия на ливанския министър председател Саад Харири на 4 ноември, предизвести, че при положение на външна интервенция страната му може да бъде сполетяна от ориста на Сирия.
 

 Guliver/Getty Images

Тогава целият район може да бъде " още по-дестабилизиран, както се случи със Сирия, а това имаше директно отражение върху Германия и Европа ", означи Басил.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР