Политическата криза се задълбочава. На заседанието на СОС колегите от

...
Политическата криза се задълбочава. На заседанието на СОС колегите от
Коментари Харесай

Георги Георгиев: Спасихме София от „спасителите на София"

Политическата рецесия се задълбочава. На съвещанието на СОС сътрудниците от ПП-ДБ 24 пъти отхвърлиха да станат ръководители на някои от комисиите. Борис Бонев даде звук. Това сподели заместник-председателят на СОС Георги Георгиев от ГЕРБ в предаването „ Тази събота " по бТВ.

ГЕРБ-СДС е предложил места за ръководители и заместник-председатели на ПП-ДБ. „ Първият човек, който отхвърли, беше Борис Бонев. Това беше режисура, тъй като над 20 пъти отхвърлиха разнообразни позиции и най-после не знам по какъв начин размислиха и поеха управлението на три комисии. Оказа се, че не ги интересува работата по комисии, а кой на какво ще бъде началник. Тази аматьорщина би трябвало да спре ", безапелационен бе той.

Кметски избори най-вероятно ще има нови в София, предвид на данните за злоупотреби, които има от правосъдните експертизи, сподели той. „ Аз като правист се срещнах с документите и съм обезпокоен по какъв начин тъкмо в регион „ Слатина ", в който кметът е от Демократична България, тъкмо в този регион са изчезнали 13 флашки от машините. Кажете ми по какъв начин се случват тези случайности в София ", уточни той.

ГЕРБ е подходил рационално и след политическо решение е дала поддръжката си за избор на ръководител на СОС.

„ Спасихме София от „ спасителите на София ", по тази причина избрахме техен ръководител - нещо което не беше елементарен избор. Това се постанова, тъй като градът е в безпорядък и няма кой да управлява кметът и това по какъв начин той харчи общинския бюджет ", сподели той.

„ От ПП-ДБ-СС горещо благодариха на ГЕРБ за съответното, зрялото и отговорно отношение към града, тъй като избрахме техния ръководител, макар, че нямат болшинство и имат 34% от гласовете. Това стана в 14.00 часа. Отлагаше се с 4 часа започването на второто съвещание, тъй като с цел да проработи СОС би трябвало да изберем освен ръководител, а и комисии, които гледат преписките. В 22.00 часа вечерта сътрудниците бяха доста недоволни и напуснаха заедно залата ", добави Георгиев.

Хората, които не са желали съвещанието да продължи и да бъдат определени ръководители на комисии, са ПП-ДБ. „ Цялата власт е в управлението на „ спасителите ", бюджет от 2,5 милиарда лв., завещани от ГЕРБ. Отговорност за ръководството носи най-голямата група. Те не поеха такава отговорност дотук. Васил Терзиев не съумя да се пребори и да каже „ Това е нашата воля, по този метод ще се работи ". "

бТВ, „ Тази събота "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР