Политическа яма за президента Румен Радев изкопа лидерът на ДСБ

...
Политическа яма за президента Румен Радев изкопа лидерът на ДСБ
Коментари Харесай

Атанас Атанасов изкопа яма за президента

Политическа яма за президента Румен Радев изкопа водачът на ДСБ Атанас Атанасов. В „ Панорама ” той разкри какво готвят на президента „ Продължаваме промяната ” и „ Демократична България ”, които през днешния ден оповестиха новата си коалиция за изборите.

-->
Разговори за импийчмънт на президента Румен Радев ще стартират в идващия парламент, хвърли бомбата Атанасов.  Причината - изявлението на президента в Брюксел, че България повече не би трябвало да оказва помощ с оръжие на Украйна, макар решението на Народното събрание, само че и концепцията му страната ни да наложи несъгласие, в случай че Европейска комисия реши да наложи нови наказания на Русия в региона на нуклеарната енергетика.

Радев в този момент изяснява в Брюксел по какъв начин щял да наложи несъгласие, кой ни докара до това състояние да сме вързани с двата крайници за Русия? Темата с атомната енергетика е комплицирана, допустимо е като страна да сме в положение, че в действителност да подвластен от Русия, не съм специалист. Но мен ме впечатли друго, което сподели господин президентът - дали няма съображение да му се потърси импийчмънт, ще работя в идващия парламент да изясним това, сподели Атанасов.

А помолен да посочи дали в действителност ще отвори тематиката за импийчмънт на президента, сподели: Ма, несъмнено. И ще ви кажа за какво - едното от изявленията на Радев беше за нуклеарната енергетика, а въпреки това Народно събрание със 173 гласа взе решение за оказване на военно-техническа помощ на Украйна във войната с Русия, а президентът в този момент излезе и сподели, че назначеното от него държавно управление би трябвало да приключи тази активност. ”.

Днес съм направил съвещания, само че тук има съображение да бъде разисквано дали не се нарушава конституцията с това, че господин президентът и неговото служебно държавно управление се слагат над Народното събрание. Висшият орган на държавна власт е Народното събрание, съобщи Атанас Атанасов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР