Политическа партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) внесе днес писмо до

...
Политическа партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) внесе днес писмо до
Коментари Харесай

Партия МИР иска МВР да забрани провеждането на „София прайд“

Политическа партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) внесе през днешния ден писмо до министъра на вътрешните работи Бойко Рашков с искане да бъде неразрешено провеждането на „ София прайд “, очакван за 18 юни тази година. Един от главните претекстове на партия МИР за възбрана на прайда в София е големият риск от съществено нарушение на публичния ред в столицата. От партия МИР упорстват също Столичната община да не съгласува провеждането на „ София прайд “ пред Паметника на руската войска, защото това ще докара до съществено публично напрежение и има риск от вълнения в София.

„ В последните години и изключително в последните месеци български монументи се поругават и употребяват за политически и пропагандни цели, което е изцяло неприемливо. Провеждането на „ София прайд “ пред Паметника на руската войска в София, който е български монумент, е следващата провокация от една група хора към българското общество и основава съществени предпоставки за нарушение на публичния ред. Нещо повече, считам, че провеждането на нарушава съществено правата на по-голямата част от българското общество, както и етичните и моралните публични правила “, съобщи ръководителят на партия МИР Симеон Славчев.

Той акцентира, че в миг, в който българското общество е мощно разграничено е изцяло неприемливо провеждането на събитие каквото е „ София прайд “, което още повече ще раздели обществото и ще докара до ескалация на напрежението в столицата.

„ За партия МИР възобновяване на полезностите и моралните устои на българското семейство и общество са главен приоритет и точно за това се противопоставяме на следващия опит за разделяне в българското общество и налагането на джендърството като естествен модел на подражателство и държание. Дошло е време разделно, в което повече отвсякога е належащо българите да се обединим и да запазим обичайното българско фамилията, което е главният и най-важният конструктивен детайл на българското общество. Изконно право на всеки човек и дете е да живее в същинска и здрава фамилна среда, построена от фамилни двойки от мъж и жена. С провеждането на „ София прайд “ с изключение на правата на обичайното българско семейство и общество, се нарушават и правата на българските деца “, съобщи още водачът на партия МИР Симеон Славчев.

Той беше безапелационен, че партия МИР ще продължи да пази българските обичаи и полезности, съхранили България и българския народ и излъчени от потомство на потомство към този момент толкоз епохи.

От партия МИР приканиха Министерство на вътрешните работи и Столичната община да проявят здрав разсъдък и неотложно да забранят провеждането на „ София прайд “, тъй като съгласно тях с изключение на напрежение и риск от нарушение на публичния ред, страната ще похарчи голям запас за него. Експертите на партия МИР са пресметнали, че за защитата на мероприятието ще са нужни над 1300 служители на реда и стотици хиляди левове от държавния бюджет.

От партия МИР оферират вместо да се харчат тези стотици хиляди левове за „ София прайд “, тези средства да бъдат дадени за основаването на „ Национален фонд за излизане на България от демографската рецесия “ и с тях да бъдат подкрепени както нуждаещи се млади български фамилии с деца, по този начин и фамилии и двойки с репродуктивни проблеми.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР