Политическа партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) настоява решението дали България

...
Политическа партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) настоява решението дали България
Коментари Харесай

Партия МИР настоява за национален референдум за военната помощ за Украйна

Политическа партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) упорства решението дали България да даде военна помощ на Украйна да бъде взето след провеждането на народен референдум по тематиката.

„ Не Народното събрание, а българският народ би трябвало да реши дали България да даде военна помощ на Украйна. Мир се реализира с разсъдък и диалог; с мирни средства. Доставянето на оръжие би довело до разгръщане на пагубния спор в Украйна. Това е път към нови жертви и озлобление “, счита Симеон Славчев, ръководител на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие).

По думите му, при сегашната партийна настройка в Народното събрание, 70% от депутатите биха дали своят вот за даването на оръжие на Украйна, до момента в който проучванията, извършени измежду български жители, демонстрират тъкмо противоположното: към 70% са срещу.

„ При такова явно противоречие, освен това – по подобен значим въпрос, хората би трябвало да се произнесат, а не да бъдат въвличани в неприемлива за бъдещето им посока “, безапелационен е Симеон Славчев.

От партията показват, че въвличането България във войната е еднакво на национално изменничество.

Позовавайки се на Закона за директно присъединяване на жителите в държавната власт, партия МИР предлага Народното събрание да вземе решение за провеждането на народен референдум със следния въпрос: „ Съгласни ли сте България да даде военна помощ на Украйна? “

От партията припомнят, че според Закона за директно присъединяване на жителите в държавната власт предложение за производство на народен референдум до Народното събрание може да бъде направено от не по-малко от една пета от националните представители; президента на Републиката; Министерския съвет; не по-малко от една пета от общинските препоръки в страната; предприемчив комитет на жители с изборни права, събрал не по-малко от 200 000 подписа на жители с изборни права.

Партия МИР предлага Народното събрание да включи изключителна точка в дневния ред на първото си съвещание на 4 май, касаеща провеждането на референдума. От партията предизвестяват, че в случай че Народното събрание не вземе решение за осъществяване на референдум по тематиката, то те ще употребяват останалите законови благоприятни условия и ще се извърнат към президента на Република България с предложение за инициирането му, както и ще започват подписка с това искане.

„ На дневен ред е решение дали България да бъде въвлечена в тази война, или да резервира неутралитет. Говорим за опазването за живота, здравето и сигурността на българските жители – както в кратковременен, по този начин и в дълготраен проект. Народните представители са определени, с цел да служат на народа си, да се допитват до него и да се преценяват с мнението му “, счита още Симеон Славчев.

От партия МИР са безапелационни: „ Няма да позволим българският парламент да въвлече страната ни в тази пагубна за всички ни война. Мирът е надпартийна идея, народен приоритет. “

От партия МИР приканват всички българи, които са срещу даването на военна помощ на Украйна, да се съберат на 4 май (сряда) в 12 часа пред постройката на Народното събрание, с цел да декларират позицията си по отношение на нуждата от референдум по този извънредно значим, касаещ националната сигурност, въпрос.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР