Политическа бомба хвърли в ефира на бТВ председателят на Стратегическия

...
Политическа бомба хвърли в ефира на бТВ председателят на Стратегическия
Коментари Харесай

Политическа бомба! Лъжа в основата на разлома Радев - Нинова

Политическа бомба хвърли в ефира на бТВ ръководителят на Стратегическия съвет към президента проф. Александър Маринов, който е консултант на служебния министър председател Гълъб Донев. Проф. Маринов разкри от кое място потегля спорът сред Румен Радев и Корнелия Нинова. В дъното му се оказа една неистина.

“Най-голямата опасност за парламентарната република са партиите със своето положение и некадърност да извършват функционалностите си ”, сподели в предаването “Тази заран ” проф. Александър Маринов.
-->
Той бе безапелационен, че президентът Румен Радев няма проблем с българските социалисти, а има влошени връзки с една част от управлението на Българска социалистическа партия и с нейния ръководител.

“Интерпретациите на Корнелия Нинова са опит да избегне от отговорност, тъй като за пет години под нейно управление Българска социалистическа партия загуби ⅘  от гласоподавателите си. Това са 720 000 души, никой не е загубвал толкоз. Това е пагубна загуба ”, разяснява Маринов единствено два часа преди Нинова да отиде на „ Дондуков ” 2, с цел да върне на Радев неизпълнения трети мандат за постоянно държавно управление.

“Нинова пусна една опашата неистина, че била виждала план за конституция, правена в президентството, който включвал промяна на формата на ръководство. Самият президент в никакъв случай не е повдигал този въпрос, нито пък е предприемал сходни стъпки ”, посочи Маринов.

По думите му ръководството със служебни държавни управления е доста мъчно. “В това отношение работата, която свърши служебният кабинет за последните шест месеца заслужава подобаваща оценка ”, сподели той.

" Партиите се боят да ръководят ", безапелационен бе Александър Маринов.

“Радев назначава служебните кабинети не по свое предпочитание. Партиите се боят да ръководят и да влязат в разнообразни комбинации, които в действителност са токсични ”, счита Маринов.

Според него няма модерна народна власт без партии.

Той акцентира, че Гълъб Донев е доста балансиран и способен човек.

“Той съумя да трансформира държавното управление в един обединен екип. Това липсваше през последните години ”, сподели Маринов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР