Полезните свойства на яйцата са били многократно оспорвани. Хората говорят

...
Полезните свойства на яйцата са били многократно оспорвани. Хората говорят
Коментари Харесай

Ползите от яйцата за човешкото тяло, ако ги ядете редовно

Полезните свойства на яйцата са били неведнъж оспорвани. Хората приказват зле за този артикул, който в доста връзки потвърди своята уникалност в състава си.

Събрахме резултатите от последните изследвания за изгодите от яйцата за човешкото тяло. Оказа се, че 2-3 яйца е оптималната дневна доза.

Вашият мозък е под отбраната на холина

Фосфолипидите, които обезпечават естествена връзка сред мозъчните кафези, се състоят от холин. Клинично потвърдено е, че този витамин е най-важният материал в мозъка. Ако ядете по 2 яйца дневно, тялото ви получава задоволително от това хранително вещество. Липсата на холин води до понижаване на паметта.

Зрението се резервира с помощта на лутеина

Новите проучвания потвърждават, че пилешките яйца са богати на лутеин. Това вещество е отговорно за ясния и изострен взор. Ако той липсва, унищожаващите промени в тъканите на окото се натрупват и зрението се утежнява необратимо.

Витамин D оказва помощ да се всмуква калция

Ако предложите на човек да избере дали да изпие 1 лъжица рибено масло или да изяде 1 варено яйце, ясно е, че болшинство ще избра второто. Особено, в случай че разбере, че наличието на витамин D и в двата случая е същото. Освен това, учените са намерили метод да усилят количеството на витамин D в яйцата, като прибавят специфични добавки. Витамин D оказва помощ на калция да се всмуква по-добре и да укрепи костите и зъбите ви.

Комплексът от витамини група В пази кожата, косата и черния дроб

Биотин, витамин В12 и смилаемите питателни протеини оказват помощ за подсилване на косата и кожата. Фосфолипидите, съдържащи се в пилешките яйца, подкрепят отстраняването на токсините от черния дроб.

Намалява се риска от сърдечно-съдови болести

Въпреки предходни отзиви, новите изследвания демонстрират, че холестеролът от яйцата е уравновесен с фосфатиди, тъй че не е нездравословен за здравето ни. Той също по този начин предотвратява производството на личен холестерол в тялото. В допълнение, яйцата съдържат омега-3 киселини, които намаляват равнището на триглицеридите, като по този метод понижават риска от сърдечно-съдови болести.

Започвате да отслабвате

Американските учени стигат до извода, че в случай че комбинирате нискокалорична диета с потреблението на яйца за закуска, губите тегло два пъти по-бързо. Такава закуска дълготрайно време ви разрешава да намалите количеството употребявана храна дневно.

Намалява се риска от рак

Холинът, толкоз нужен за мозъка, също по този начин понижава риска от рак. Според резултатите от изследването, при дамите, чиято ежедневна диета в юношеството включва яйца, рискът от развиване на рак на гърдата е намалял с 18%.

Полезно при планирането на децата

Витамините от група В също по този начин вземат участие в образуването на полови хормони. Витамин B9 има друго име: фолиева киселина. С негова помощ се образуват алените кръвни кафези и нервната тръба на плода и понижава риска от умствена назадничавост на детето. Ето за какво витамин B9 е толкоз нужен за дамите по време на планирането на бременност. 1 яйце съдържа 7.0 μg витамин.

Вижте още: Отървете се от болката в ръцете с този разтвор!

Процесът на стареене се забавя

Това е видно от изследванията на холандските учени. При 87% от дамите на възраст сред 35 и 40 години старческите петна изчезнали и кожата станала по-хубава. При мъжете бръчките към очите явно били изгладени.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР