Полезните свойства на кедровите ядки се потвърждават от издържливостта на

...
Полезните свойства на кедровите ядки се потвърждават от издържливостта на
Коментари Харесай

Полезните свойства на кедровите ядки

Полезните свойства на кедровите ядки се удостоверяват от издържливостта на хората, които живеят в Сибир, където при минусови температури порастват кедровите дървета.

В дребния размер на тези ядки се крие огромна изгода и висока биологична полезност. Съдържат 19 незаменими аминокиселини. Една от тях – аргинин, е известна със свойствата си да намалява кръвното налягане и равнището на холестерол.

Белтъчините в кедровите ядки се усвояват отлично и могат да заместят месните белтъчини. Антиоксидантите в тези ядки пазят организма от нездравословните въздействия на околната среда.

Витамините от групата В, които се съдържат в кедровите ядки, усъвършенстват положението на кожата, ноктите и косата, състава на кръвта. Ядките съдържат и минерални субстанции като магнезий, мед, които подхранват мозъка, образуват костната и съединителна тъкан, усъвършенстват обмяната на веществата.

Калият поддържа сърцето, понижава отоците, укрепва зъбите и костите. Кедровите ядки съдържат и доста цинк, по тази причина се предлагат за всички млади и не толкоз млади представители на мъжкия пол.

 Кедрови Ядки

Кедровите ядки съдържат и фосфор, калций, никел, йод, олово. Те са чудесна профилактика за болести на щитовидната жлеза и анемия.

Малка шепа кедрови ядки може да се употребява за профилактика или лекуване на гастрит и язва на дванадесетопръстника. Те оказват помощ и при киселини.

Маслото от кедровите ядки съдържа потребни мастни киселини. Ядките са доста потребни за бременни, тъй като въздействат позитивно върху съзряването на плода. В интервала на кърмене също се предлагат, за възстановяване на състава на кърмата.

Кедровите ядки се употребяват и в козметиката. Във тип на масла за външно приложение при проблематична кожа те са незаменими. Ядките имат приложение и в кулинарията.

Те обогатяват състава на всяко ядене и му придават невероятен мирис. Тъй като са цялостни с потребни субстанции, а в това време са нискокалорични, се предлагат при диети. Ако огладнеете, изяжте шепа кедрови ядки.

Те ще заредят организма ви с огромно количество витамини и минерали и ще притъпят възприятието на апетит. Така, когато пристигна време да се храните, няма да изпитвате мощен апетит и ще ядете по-малко.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР