Полетът на кораба Союз МС-14 за Международната космическа станция днес

...
Полетът на кораба Союз МС-14 за Международната космическа станция днес
Коментари Харесай

Руски робот полетя в Космоса

Полетът на кораба " Союз МС-14 " за Международната галактическа станция през днешния ден излетя без екипаж от Байконур. На борда беше единствено Фьодор.

Skybot F-850, както е фабричното му име, ще дойде на МКС дружно с товари за жителите ѝ.

Високият 1.80 м Фьодор пътува самичък в ракетата " Союз-2.1а ", с цел да бъде тествана новата ѝ спешната система и да се ограничи рискът за хората.

Ръстът му е човешки, само че тежестта му е наднормено по актуалните стандарти - 160 кг. Той ще би трябвало да научи нови неща за 17-те дни на борда на МКС - да вземем за пример " свърза и изключва електрически кабели, да употребява елементарни предмети от отвертка и гаечен ключ до пожарогасител, " споделя, представен от Би Би Си, Александър Блошченко от " Роскосмос ". Към Земята ще се подава информация, обвързвана със сигурността на полета. По-рано " Роскосмос " го дефинира като " неестествен космонавт ".



Съединени американски щати и Япония към този момент са пращали роботи в Космоса (през 2011 и 2013 г.).

Руски малките екрани излъчиха фрагменти с подготовката на Фьодор. В една от излъчванията бе изтъкнато, че преди старта на ракетата роботът е поздравил с Деня на държавния байрак (отбелязван на 22 август в Русия). На някои от записите се чува по какъв начин той произнася фразата, с която преди десетилетия излетя първият космонавт Юрий Гагарин: " Потеглихме ".

" Союз " би трябвало да се скачи с МКС на 24 август.

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР