Полагането на челото на меката възглавница и възможността да я

...
Полагането на челото на меката възглавница и възможността да я
Коментари Харесай

Важните предимства на спането без възглавница


Полагането на челото на меката възглавница и опцията да я гушкаме горе-долу носи непостижим комфорт по време на сън . Това ли е обаче най-хубавият метод да спим макар обезпечавания комфорт? Има най-малко 5 аргументи да считаме, че не е по този начин.

Експертите по съня показват най-малко толкоз доказателства, че спането без възглавница е по-здравословно. Всеки, който е подготвен да се лиши от комфорта на възглавницата си, може да ги изпита и да е спокоен, че извлича повече облаги от съня.

Превенция на бръчките и акнето
Колкото и мека да е възглавницата, няколкочасовото прилепяне на лицето към нея няма по какъв начин да не окаже неподходящ резултат върху кожата. От една страна тя се преразтяга и отпуска с риск от поява на бръчки. От друга страна при хората с по-чувствителна кожа арестуваните върху възглавницата микроорганизми получават трайна опция да нервират кожата и да обострят деянията на акне и други хронични проблеми.

Защита от болки в гърба
Спането по тил се показва като най-удобна поза за сън за облекчение на

болките в гърба. Ако се спи без възглавница позитивният резултат се ускорява в допълнение, тъй като се подсигурява оптимална поза за комфорт и релаксация на гръбначния дирек и мускулите на гърба. Освен това твърдата и неуместна възглавница може да се окаже директна причина за поява на болки в региона на гърба и врата.

Подобряване на съня
Данните в тази тенденция са напълно плод на изследвания при хора, които са престанали да употребяват възглавница и от този миг да регистрирани обилни позитиви за качеството и продължителността на съня им. Установено е, че без възглавница се заспива по-бързо и се понижава честотата на нощните събуждания.

Свързани публикации.. Колко значима е възглавницата за съня? 0 Кога ще ги стигнем – кои страни към този момент не сменят часа? 0 Спане с чорапи – табиет или ефикасно сънотворно? 0

Ползите от съня без възглавница са най-отчетливи в бебешка възраст . Дори най-меката възглавница може да докара до развиване на така наречен синдром на сплесканата глава при бебетата. Той се показва в несъразмерно оформяне на към момента мекия череп вследствие оказвания от възглавницата напън нощем. Препоръчително е възглавница да се подсигурява едвам след първата година на бебето. Доказано е, че неналичието на възглавница по никакъв метод не нарушава качеството на съня при новородените.

Колкото и удобен да е съня с мека възглавница, не може да се каже, че е здравословен, без значение от възрастта. Въпрос на персонални желания е да се избере здравословната изгода пред комфорта , само че съгласно специалистите цената си коства. Освен това към сън без възглавница бързо можем да се приспособяваме.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР