Полагане на тих асфалт ще намали с десет децибела нивото

...
Полагане на тих асфалт ще намали с десет децибела нивото
Коментари Харесай

Технологичен напредък в Истанбул решава проблем с автомобилния шум

Полагане на " спокоен асфалт " ще понижи с 10 децибела равнището на шума по пътищата в Истанбул, оповестява " Хюриет дейли нюз ". Проектът си слага за цел да се оправи със задълбочаващия се проблем с шумовото замърсяване в метрополиса.

По данни на Турския статистически институт в Истанбул има общо 4 940 010 регистрирани транспортни средства, което се равнява на общото население на 23 (от общо 81) окръга на страната. Този напор от транспортни средства освен усилва опасенията, свързани със замърсяването на въздуха и тапите, само че и изостря казуса с шумовото замърсяване, отбелязва изданието.
-->
За да се пребори с този проблем, ИСФАЛТ (ISFALT), дъщерно сдружение на Истанбулската огромна община, извършва плана " Тих асфалт " за понижаване на шума от придвижването, изключително в регионите, ситуирани в непосредствена непосредственост до жилищни зони.

Тихият асфалт, който се създава за понижаване на шума, породен от триенето сред колелата и пътната повърхнина, може доста да отстрани шума, генериран по пътищата. Въздушните пространства в тази специфична асфалтова примес, създадена с добавки на основата на смола, способстват за по-безшумното напредване на колите.

Чрез проби е открито, че равнището на шума, предаван от транспортните средства по особено проектираните пътища, покрити с спокоен асфалт, понижава с 10 децибела спрямо шофирането по нормалните пътища.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР