Пол Ахърн ще има срещи за борбата с тероризма, Матю

...
Пол Ахърн ще има срещи за борбата с тероризма, Матю
Коментари Харесай

Двама важни американци с мисия у нас

Пол Ахърн ще има срещи за битката с тероризма, Матю Палмър - за Западните Балкани
Двама топ специалисти на Съединени американски щати са с задача в България. Първият заместител асистент секретар в Министерството на финансите на Съединени американски щати Пол Ахърн е на посещаване в София до вторник, 11 февруари.
Ахърн ще се срещне с представители на българското държавно управление. Разговорите ще се концентрират значително върху съдействието в региона на битката с прането на пари и финансирането на тероризма.

От през вчерашния ден в София пък е и заместител асистент държавният секретар на Съединени американски щати Матю Палмър, заяви на фейсбук страницата си посолството на Съединените щати у нас. Той е у нас, с цел да се съветва с българското държавно управление за Западните Балкани като продължение на сполучливия стратегически разговор на високо равнище, който започнахме предишния месец, осведомят от дипломатическата задача на Съединени американски щати в София.

В взаимно изказване двете страни обявиха при започване на предишния месец, че " както България, по този начин и Съединени американски щати желаят Западните Балкани да бъдат преуспяващ и процъфтяващ район, изцяло интегриран в евро-атлантическите институции; район, който откликва и поддържа потребностите на хората ". За това, съгласно взаимното изказване, е нужна политическа храброст и визия в цяла Европа.
 
Матю Палмър, който приказва също сръбско-хърватски, гръцки и японски, е член на авторитетния Съвет за интернационалните връзки. В момента той дава отговор за Западните Балкани и района на Егейско море.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР