Покупката на употребяван автомобил изглежда примамливо. По-евтин вариант е от

...
Покупката на употребяван автомобил изглежда примамливо. По-евтин вариант е от
Коментари Харесай

9 стъпки към покупка на желаната стара кола

Покупката на използван автомобил наподобява примамливо. По-евтин вид е от покупката на нов автомобил, а и разнообразието от оферти е доста по-голямо. Има
обаче една съществена разлика мажду нови и използвани коли - при вторите постоянно има подозрения дали в действителност са толкоз положителни, колкото настояват продавачите им. Ако въпреки всичко, предпочитате красивия хечбек от 2011 година пред новата му скучна версия, тази публикация е за вас. Препечатваме я от сътрудниците от Инвестор.бг. Това е и своебразно управление за допустимо най-плавна покупка на използван автомобил, с който пестите нерви, време и средства.
1. Време е за смяна, оглеждате се
Заслужава си да не бързате, а да изчакате година! Средно, цената на един нов автомобил е към 32 000 евро. Въпреки това, единствено след година и откакто автомобилът е минал 15 000 километра, цената пада с повече от една четвърт на към 23 500 евро. Следващите 12 месеца не са толкоз "загубени ". Средната цена се смъква с 4 000 евро (около 17%) през втората година. Това, несъмнено, не важи за първокласните марки, които държат цените си - Мерцедес или Бентли, да вземем за пример.
2. Следите календара за дните с отстъпка
Като всеки различен бизнес, търговците на коли следват календара. За тях е нужно да покриват задачите си, които нормално са свързани с края на всяко тримесечие. Следователно, март, юни, септември и декември са най-подходящи за Вашите средства, защото тогава търговците афишират отстъпки или бонуси.
Не посещавайте автосалоните в последния ден от месеца. Търговците се стремят да реализират задачите си в по-ранен период. Ако съумеят,
бонусите стопират до идващото тримесечие. Хубаво е да избягвате почивните дни или началото на месеца, когато нормално хората идват с налични пари. Очаква се огромен приток от хора в границите на този интервал, а огромното търсене постоянно убива желанието на търговци да смъкнат цената.
Покупката от частен продавач не влиза в тази категория. Те не харесват бизнеса. Номерът е да следите цената на определения от Вас автомобил в продължение на няколко месеца. Ако тя понижава, можете да изчакате. Ако стартира да се повишава, не чакайте.
3. Замисляте се какво тъкмо ви е належащо
Важно е да си отговорите на въпроса какво тъкмо желаете - бензин, дизел или полутечен пропан-бутан (LPG)? Може би хибрид или електромобил? Имайте поради, че дизелът може да бъде неразрешен в някои градове в близкото бъдеще. От друга страна, държавните управления може да предложат отстъпки или
бонуси за екологични електрически транспортни средства. Оставете в този момент страстите настрани. Не е задоволително единствено да желаете, значимо е и от какъв автомобил се нуждаете? Трябва ли Ви повече място за цялото семейство? Пътищата, по които се движите изискват ли 4X4 SUV? Ще Ви се постанова ли да теглите ремарке?
Ще Ви би трябвало ли място за бебешка количка или състезателен екип? Или единственото, което ще носите е две торби с покупки от магазина?
4. Смятате цената, която може да си позволите
Каква е цената на Вашия автомобил? Това не е единствено сумата, която трансферирате на продавача. Цената включва също и настоящите диалози. Уверете се, че сте планували най-малко част от тях:
Разход на гориво. Числата нормално наподобяват по-добре в рекламите, в сравнение с Вашите касови бележки. Въпреки това, в случай че сте хвърлили око на няколко модела, то си коства да сравните икономията им на гориво.
Застраховка . Застрахователната награда зависи от статистическите Ви характерности като водач, само че също по този начин е тясно обвързвано и с мощността на мотора, възрастта, марката, модела, функционалностите за сигурност, автомобилната алармена система, и други

Данък. Таксите са разнообразни във всяка страна, само че нормално зависят от типа гориво на транспортното средство, излъчванията на C02, мощността на мотора, тежестта на автомобила, в случай че е първокласен автомобил, и други
Поддръжка . Всеки автомобил би трябвало да се обслужва съгласно планувания от производителя график за обслужване. Затова, при покупката на автомобил, разберете какъв брой километра остават до идната поддръжка и какъв брой комплицирана би трябвало да бъде тя.
Гуми . Продавачът предлага ли зимни и летни гуми? Достатъчно нови ли са, с цел да бъдат използвани за сезон или минимум два?
5. Проверявате пробега
Започнете оценката отдалече - попитайте продавача за идентификационния номер на транспортното средство (VIN). С помощта на актуалните технологии, този 17-знаков код споделя повече в сравнение с майка ви за вашето детство. Въведете ИНПС в уеб страницата на carvertical.bg и си закупете отчет за историята на автомобила. Докладът ще даде данни за действителния пробег, съществени катастрофи и даже кражба. Най-често ще Ви бъдат препоръчани и архивни изображения, фабрично съоръжение и друга потребна информация. Проверете километража (mileage) на автомобила. За да не жертва на следващата машинация на търговец, имайте поради, че съгласно всевъзможни специалисти, междинният пробег на едно транспортно средство е 15-20 хиляди километра годишно. Умножете това по възрастта на автомобила. Ако километражът е доста по-висок или по-нисък, усъмнете се в думите на продавача. Не забравяйте, че одометъра може да е връщан обратно. В Съединени американски щати, да вземем за пример, институциите пресмятат, че повече от 450 000 транспортни средства биват продавани всяка година с подправени показания на одометъра.
6. Търсите цялата история на автомобила
Нечестните търговци постоянно се пробват да скрият катастрофи или други повреди. carVertical, обаче, засича и такива случаи. Ако е засечена щета, отчетът нормално дава цената, изчислена по отношение на застраховката. Средният запис на вредите е към 3 000 евро, само че някои от тях надвишават 30 000 евро. Собствениците въобще не се пробват да ги поправят, " гаражните майстори " ги одобряват с отворени ръце.
Също по този начин, постоянно има късмет определеният от Вас автомобил да е бил откраднат. Полицейските чиновници записват 650 000 обири годишно единствено в Европейския съюз. Затова, повече от потребно е да ревизирате автомобила преди да го закупите.
7. Включвате вътрешния си MOT тестер
Това ли е най-красивият автомобил, който сте виждали? Харесва ли Ви ръмженето на мотора? Заглушете страстите си за миг и прегледайте транспортното средство като механизъм, който би трябвало ползвате през идващите години. Тест " Орлово око ". Прегледайте автомобила за всеки външен и вътрешен " белег ". Всяко
одраскване по основата, изчезнало болтче, стъклени частици под седалката, разкъсан колан може да
Ви подскаже, че продавачът не споделя цялата история на автомобила.
Течове . Погледнете дали няма следи от течове.
Оборудване . Включете фаровете, чистачките, климатика, проверете радиото, отворете и затворете прозорците, включете GPS системата, изпробвайте камерата за задно виждане.
Гуми . Проверете дълбочината на протектора на гумите, какъв брой са надути и цялостното им положение.
Врати . Отворете и затворете всички порти, както и предния похлупак и капака на багажника. Плавно ли се движат?
8. Започвате да се пазарите
Някои хора са родени да се пазарят, само че мнозина го намира за неловко. Въпреки това, от това зависят вашите средства. Така че, може да е мъчно да започнете, само че е ваше право. Щом почнете, ще Ви бъде по-лесно. Нека търговците да се съревновават. Ако е допустимо, намерете няколко сходни предложения. След това включете всички търговци в процеса и ги накарайте да се бият за най-хубавата оферта. Не купувайте от първия ден. Просто си тръгнете, без значение какъв брой добре наподобява предлагането. Като откажете първото предложение, затвърждавате позицията си. Бъдете учтиви, само че и придирчиви. Подробно прегледайте автомобила. Доведете със себе си и взискателен другар. Дори най дребното одраскване може да бъде аргумент за отстъпка.
Или си Поискайте нещо гратис - нови гуми, фешън джанти или отстъпка за сервиз.
9. Пробвате с тест драйв
Време е за занимателната част. Карайте самичък или помолете продавача да Ви вози, до момента в който сте на пътническата седалка. Второто е изключително добра опция да прегледате това, което не сте съумели, до момента в който карахте. Време е за крайното решение. Може би автомобилът е в съвършено положение, само че към този момент не го желаете. От друга страна, има куп дефекти, само че сте уверен, че това е вашият автомобил. Решението постоянно зависи от Вас. То е по-лесно, когато знаете какво избирате.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР