Покупката на нов електромобил вече е свързана с дълго чакане(снимка:

...
Коментари Харесай

За нов електромобил Volkswagen ще се чака до 2023


Покупката на нов електрически автомобил към този момент е обвързвана с дълго очакване
(снимка: CC0 Public Domain)

Европейците, които желаят да поръчат нов електромобил от Volkswagen, ще би трябвало да чакат за доставката на колата до 2023 година. Същото ограничаване важи и за купувачите в Съединени американски щати.

Ръководството на Volkswagen призна, че мощното търсене, съчетано с дефицит на съставни елементи и първични материали, няма да разреши на компанията да отговори на интереса на купувачите в Европа и Съединени американски щати към електрическите автомобили тази година, съобщи Arstechnica.

Към момента единствено в Западна Европа са събрани към 300 хиляди поръчки, а опциите на немския производител явно са по-скромни. Компанията няма да може да задоволи новите поръчки в района до идната година.

Повече от 99 хиляди електрически транспортни средства от всички марки, принадлежащи на концерна Volkswagen, са продадени по целия свят през първото тримесечие на тази година. Електромобилите Porsche, Audi, Skoda и Volkswagen се купуват доста добре в Европа, по думите на Хърберт Дис, основен изпълнителен шеф на автомобилния производител.
още по темата
Вече са избрани квотите за доставки в Съединени американски щати и Европа за тази година. В Китай броят на поръчките продължава да пораства, само че и там има проблеми със облекчаване на търсенето.

В международен мащаб Volkswagen очакваше да продаде минимум 700 000 електрически транспортни средства тази година, 140 000 от които в Китай. Но през първото тримесечие компанията съумя да продаде единствено 28 000 електрически коли в Китай, което е четири пъти повече на годишна база, само че доста по-малко от в началото планувания брой.

Последните геополитически събития усложняват логистиката и изострят, а също по този начин покачват цената на тяговите батерии, които значително дефинират цената на цялото електрическо транспортно средство.

В допълнение към дефицита на съставни елементи, автомобилната промишленост е наранена отрицателно от, породен от следващата ковид вълна и желанието на локалните управляващи да овладеят разпространяването на инфекцията.

Представителите на Volkswagen обаче са уверени, че техният бизнес с електрически транспортни средства ще покаже позитивна динамичност през всяко тримесечие на тази година, както във връзка с размерите на производството, по този начин и във връзка с пазарния дял.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР