Покойната певица Арета Франклин получи посмъртно почетна награда Пулицър за

...
Покойната певица Арета Франклин получи посмъртно почетна награда Пулицър за
Коментари Харесай

Анета Франкин стана първата жена, получила почетен "Пулицър"

Покойната певица Арета Франклин получи посмъртно почетна премия " Пулицър " за своя принос към американската музика и просвета по време на присъждането на оценките, което стана през вчерашния ден, оповестява Българска телеграфна агенция като се базира на международните организации. Тя стана първата жена, наградена с почетен Пулицър.

Най-престижната категория завоюва вестникът " Сън сентинел ", издаван във Флорида. Той е отличен в категория " Служба на обществото " за отразяването на всеобщото ликвидиране на деца от учебното заведение в град Паркланд, единствено на няколко километра от редакцията на вестника. В категорията " Разследваща публицистика " премията " Пулицър " беше връчена на вестник " Лос Анджелис Таймс " за следствие на почитан гинеколог от Университета на Южна Калифорния (USC), който беше махленски в обезчестяване на десетки дами.

Информационната организация " Ройтерс " взе две награди - за журналистическа снимка, връчена им за фотосите на общо 11 фотографи на премеждията на мигрантите по пътя им от Латинска Америка до Съединени американски щати. Втората премия беше за интернационална публицистика, която " Ройтерс " си подели с " Асошиейтед прес ". За работата си бяха отличени двамата кореспонденти на " Ройтерс " Ва Лоне и Каяо Со О, които разкриха убийството на 10 мъже от малцинствата в Минама, осъществено от службите за сигурност. За обявата им двамата бяха арестувани в азиатската страна и към момента са в ареста.

Вестниците " Ню Йорк таймс " и " Уолстрийт джърнъл " бяха наградени за репортажи за американския президент Доналд Тръмп. Разследването им разкрива заплащания на пари, направени от Тръмп по време на предизборната му акция, с цел да бъдат уверени дами, твърдящи, че са имали интимни връзки с него, да си мълчат. Материалът на " Ню Йорк таймс " е за репортаж, обвързван с следствие за данъчните схеми на семейство Тръмп,

Американски вестници получиха награди Пулицър за отразяване на принуждение с огнестрелни оръжия в Съединени американски щати през 2018 година, съобщи Асошиейтед прес. В. " Питсбърг пост-газет " получи Пулицър за съобщаване на изключителни вести за отразяването на всеобщата пукотевица в синагога в град Питсбърг през октомври, при която починаха 11 души.
В. " Кепитъл газет " беше отличен за смелостта и отразяването на пукотевица в личната му редакция в град Анаполис, при която бяха убити 5 индивида

Писателят Ричард Пауърс беше отличен за белетристика. Той получи премия за романа си " The Overstory ". Наградата за биография беше присъдена на Джефри Стюарт за " Новият чернокож: Ален Лок ", а Дейвид Блайт завоюва в историческата категория с книгата си " Фредерик Дъглас: оракул на свободата "

" Пулицър " са най-престижните награди за американска публицистика. Връчват се всяка година, като първите са били през 1917 година Определянето на спечелилите в другите категории зависи от комисия от 18 души, формирана от някогашни носители на " Пулицър " и уважавани публицисти и преподаватели.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР