Показното убийство на Алексей Петров извади на дневен ред въпроси

...
Показното убийство на Алексей Петров извади на дневен ред въпроси
Коментари Харесай

Политически реакции на показния разстрел на Алексей Петров

Показното ликвидиране на Алексей Петров извади на дневен ред въпроси като това поставя ли се началото на ганстерска война и връщаме ли се към годините на прехода.

Имаше реакции и на част от парламентарно показаните партии.

Корнелия Нинова, Българска социалистическа партия: Връщането на мутренския модел на ръководство на Борисов върна и мутренските години

Връщането на мутренския модел на ръководство на Борисов върна и мутренските години. Цялата страна стана пленник на страха му от отмъщение и на алчността на ПП-ДБ за власт и пари. Това написа в профила си във " Facebook " водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

" Задкулисието, сделките за сфери на въздействие, неналичието на правораздаване водят до този резултат: гангстерски убийства измежду бял ден. Правосъдна промяна ли? Шенген ли? Всичко, до което се допрян, е злополука. Тези ни отдалечават всеки ден от Европа ", написа още тя.

" Но по-лошо: те разпадат държавността, завладяват институциите, с цел да ги използват за себе си и против неуместните. И най-лошо: никой български жител не е предпазен. Уж ценностното евроатлантическо болшинство се трансформира в рискова за хората и нездравословна за България сглобка ", добавя Нинова.

Отровената атмосфера, бягането от действителността, с цел да стигнем до подобен вид закононарушения ".

Слави зададе няколко неуместни въпроса към властта

Часове след убийството на знаковия някогашен консултант в ДАНС и предприемач на прехода Алексей Петров коментар направи и водачът на " ИТН " Слави Трифонов. Публично той зададе осем въпроса, свързани с възможни връзки на убития с водача на " Продължаваме Промяната " Кирил Петков и неговия татко Петко Петков.

" Убийството на Алексей Петров беше предизвестено. Имаше два опита за ликвидиране против него. 2002 година беше уцелен в гърдите и в крайници, само че оживя. И 2015 година беше стреляно против него с гранатомет. Тоест, това, което се случи през днешния ден не беше ненадейно.

Но то ясно сподели, че страната и службите са слаби и скопени. И не са в положението нито да предвиждат, нито да предотвратят сходен - демонстративен разстрел. Нали в оня фамозен запис Кирил Петков сподели, че би трябвало да овладеят службите и те да станат техни? И ето, благодарение на Бойко Борисов, те овладяха службите и какво от това? ", написа Трифонов.

И добави: " И, някак си, от единствено себе си пораждат следните въпроси:

1. Това началото на гангстерска война ли е?

2. Има ли връзка сред убийството на Къро, гибелта на единия от братя Галеви и убийството на Алексей Петров?

3. Имал ли е общ бизнес бащата на Кирил Петков с Алексей Петров?

4. Имал ли е срещи Кирил Петков с Алексей Петров и в случай че да - по кое време, къде и за какво?

5. Бил ли е медиатор Алексей Петров сред ГЕРБ и „ Продължаваме промяната “ в диалозите за сформиране на постоянно държавно управление?

6. Има ли нещо общо гърмежът против Иван Гешев с убийството на Алексей Петров?

7. Защо НСО охранява Кирил Петков, ген. Атанасов и Христо Иванов? Има ли опасност против тях и в случай че да - от кого и от кой момент?

И осми въпрос, само че няма да е финален: Как ще ни одобряват в Шенген след тези показни убийства, гърмежи, безпомощно Министерство на вътрешните работи и изобщо безпомощни правоохранителни институции, и безполезни приказки за промяна в правосъдната система?

Това са въпроси към ръководещите, тъй като те носят отговорност за положението на страната. "


Румен Петков, АБВ: Идеята, че Алексей Петров ще се върне в ДАНС, може би е провокирала реакции

Това сподели пред БНР водачът на АБВ Румен Петков, някогашен министър на вътрешните работи, по отношение на информацията, че някогашната барета и учител по национална сигурност Алексей Петров е убит в София.

Той изрази безпокойство, че се завръща интервалът от предишното, в който " имаше убийства на неслучайни хора ".

Румен Петков посочи, че интензивността на Алексей Петров в последните седмици и " концепцията, че той ще се върне в ДАНС също е провокирала разсъждения и реакции ".

Костадин Костадинов: Правителството на ПП-ДБ, ГЕРБ и Движение за права и свободи ни върна в мутренските години

Мутренското държавно управление ни върна в мутренските години. Това, което би трябвало да се случи, е това държавно управление да си върви. Така водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов разяснява пред БНР убийството на предприемача и някогашен консултант в ДАНС Алексей Петров.

Според Костадинов това е второ знаково ликвидиране в границите на няколко месеца:

" Прекалено необичайно е съвпадението с убийството на Красимир Каменов - Къро в Кейптаун, РЮА. Публична загадка е, че Алексей Петров е бил обвързван с ПП-ДБ. ”

Костадин Костадинов позволи " идващото нещо, което ще се случи, е да има политически убийства ".

Цветан Цветанов, Републиканци за България: Убийството на Петров е знак за липса на държавност

" Връщаме се към времената на поръчковите убийства, отвличанията, грабежи по автомагистралите. Алексей Петров посредничеше сред политическите формати, които сега имаме като ръководство ".

Това сподели пред БНР водачът на " Републиканци за България " Цветан Цветанов, някогашен министър на вътрешните работи.

И добави, че убийството на Петров е знак за липса на държавност и на институционален метод против проведената престъпност.

" Може би това са наслагвани проблеми при него. Имаше два несполучливи опита за атентат против него. Това приказва, че през последните 20 години е бил емблематична фигура в тези среди и за жалост никой в страната нямаше политическата воля да се бори дейно против проведената престъпност ", уточни той в предаването " 12+3 ".

Кирил Петков, Политическа партия: Абсолютно недопустимо е през 2023 година в България да има показни убийства

" Абсолютно недопустимо е през 2023 година в България да има показни убийства. Нито е задоволително непознатите служби за сигурност да откриват българи - съветски шпиони в Обединеното Кралство, до момента в който ние научаваме за следващ път от медиите. Нито безучастно да слушаме за следващите ужасяващи летописи за убийства и принуждение. Всичко това приказва за потребността от незабавна промяна в бранш сигурност. Службите би трябвало да стартират да работят дейно ".

Това написа Кирил Петков в обществените мрежи по отношение на убийството на Алексей Петров през днешния ден.

" Националната сигурност не може да остане единствено като заглавие на една от тях, а да бъде съществена задача и приоритет. Време е за незабавни и дълбоки промени. Ще работим дружно с държавното управление да реализираме същински и бързи резултати. Още през септември ПП-ДБ ще внесем още веднъж законопроектите за възстановяване на работата на българските служби за сигурност и освобождението им от непознати зависимости ", добавя той.

Иван Гешев, придвижване " Справедливост за България "

" Държавата я няма! ". Това сподели пред БНР някогашният основен прокурор Иван Гешев по отношение на убийството на Алексей Петров и разяснява:

" Това е явен знак за разпад на държавността. След като основният прокурор не е сигурен, че няма да го взривят и откакто по улиците се убиват хора с пушки, по какъв начин могат да са сигурни жителите в дребните обитаеми места ".

Според него това ликвидиране и опитът за покушението му на 1-и май демонстрират, че българските жители са в заплаха:

" В прокуратурата беше осъществен политически прелом и това е резултат, че към този момент няма правоохранителна система ".

Иван Гешев акцентира, че не познава Алексей Петров и в никакъв случай не го е виждал персонално, а единствено по малкия екран.

ОТ Движение за права и свободи и ГЕРБ резервираха безмълвие по тематиката.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР