Показахме, че коалицията е силна, здрава, координирана и успяхме да

...
Показахме, че коалицията е силна, здрава, координирана и успяхме да
Коментари Харесай

Кирил Петков призна за недоволство срещу Стефан Янев и изръси нов бисер: Проверяваме дали има достатъчно йонни таблетки

Показахме, че обединението е мощна, здрава, координирана и успяхме да минем през този много тежък бюджет и да се гласоподава - и в цялостните размери, в които ние се надяваме. Това съобщи пред публицисти в на Народното събрание министър председателят Кирил Петков, откакто бе гласуван най-сетне бюджет 2022.

Петков изясни, че помощта за Украйна се преглежда от " 10 разнообразни оперативни групи и всяка от групата има бюджет ".

Той добави, че се радва, че държавното управление работи доста добре с Министерство на външните работи и че сме посочили, че България е съпричастна с Украйна.

" В момента нямаме липса на хранителни артикули по никакъв метод на пазара. Ние гледаме всевъзможни сюжети. Примерно - дали има йонни (?!) таблетки задоволително, всичките неща, които са ни липсвали, би трябвало да се прегледат, с цел да сме подготвени. Аз нямам доверие, че има заплаха за българското население до този миг по какъвто и да било метод. Но тази рецесия би трябвало да я използваме, с цел да имаме подготвеност. По-добре да сме подготвени, в сравнение с сюрпризирани ", разяснява в собствен жанр Петков.
свързани новини331810на 25.02.2022142991на 25.02.2022
На въпрос по какъв начин ще разяснява " подготовката " за оставката на министъра на защитата Стефан Янев, той отговори: " Има неодобрение, което виждам. Но сега за днешния ден това не е тематика. Всичките системи - и здравната, и просветителната, са с големи дефицити ".

" Това, което е по-важно, желая да кажа - да дам думата и на ръководителя на Народното събрание. Той съумя да овладее залата ", съобщи той.

Кирил Петков отговори и на въпроси за приема на български жители, бягащи от войната в Украйна: " Има и много сериозен брой - към 2000 индивида украински жители, които желаят да дойдат в нашата страна. Те са едни от най-квалифицираните хора там - хора от айти бранша да вземем за пример. Всички европейски страни се обединихме към това да създадем всичко допустимо и да проявим съпричастност. В момента имаме няколко разновидността за настаняване - обследваме всички държавни бази, в това число и почивни станции като по едно и също време с това се приказва и с хотели. Това са хора със средства, евентуално ще влязат с туристически визи. Те сега не бедстват, те се избавят от война ".

Петков съобщи, че министър Генчовска е " човек действен по цялата обстановка ". Помага й министър Лорер.

Председателят на Народното събрание Никола Минчев също отговори на публицистите. Първото,което показа, е че се усеща изтощен, само че е удовлетворен от постигнатото по бюджета. " След като имаме признат бюджет, оценката е единствено положителна. За бюджета, аз самият не съм икономист, само че това, което получих като разбор, считам, че това е бюджет на растежа. Както сподели и министър председателят в залата доскоро, това е бюджет, който залага и на финансови вложения, и на финансови разноски ".

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР