Пожарникари от Варна пуснаха сирените на противопожарните автомобили в знак

...
Пожарникари от Варна пуснаха сирените на противопожарните автомобили в знак
Коментари Харесай

Над 100 служители от системата на МВР от Варна подкрепиха националния протест


Пожарникари от Варна пуснаха сирените на противопожарните коли в символ на съпричастност с сътрудниците си. 

Както към този момент стана ясно, служителите на реда излязоха на митинг на професионалния си празник - 8 ноември. Исканията им са за 30-процентно нарастване на заплатите в системата на Министерство на вътрешните работи, както и на други на първа линия в изискванията на коронавирусна пандемия, съобщи БНР. 

През миналата седмица имаше договаряния сред другите синдикати в министерството и управлението на ведомството. След диалозите, в които се е присъединил и министър председателят, стана ясно, че възнагражденията на чиновниците на Министерство на вътрешните работи ще бъдат увеличени с 15% от следващата година. Въпреки това от Синдикалната федерация на чиновниците излязоха на митинг в градинката до църквата " Св. Седмочисленици “ в София.

Недоволството породи след разпореждане на Министерския съвет за 30-процентно нарастване на заплатите на работещите в доста администрации в страната.

" 15% са обещани, те не са дадени, не е несъмнено какво ще се гласоподава след това в Народното събрание и естествено, че няма да отстъпим, тъй като имаме достолепие и чест. След като Министерски съвет реши, че 34 администрации в страната ще получат до 30% и е реалност това със задна дата от 1 август, т.е. към този момент 5 месеца ги получават, а чиновниците на Министерство на вътрешните работи не са съгласно тях на първа линия. Естествено, че няма да отстъпим. Меко казано сме афектирани, по тази причина сътрудниците от цялата страна през днешния ден се събират, направихме предупредителни митинги и ще продължим, докато ни се обърне внимание и се удовлетворят нашите претенции “, съобщи Генади Тенев от Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи. 

Междувременно вътрешният министър Христо Терзийски също счита, че заплатите на служителите на реда би трябвало да бъдат увеличени. Но посочи, че в Бюджет 2021 е изработен план за 15% покачване. И добави, че като се добави клас " прослужено време " и други надбавки, които също се усилват от тези 15 на 100, ще има чиновници на Министерство на вътрешните работи, чието нарастване на заплатите ще доближи над 20%.

По-рано Валентин Попов от Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи разяснява: " Съгласете се, че на фона на тези до 30 %, за които става дума в постановлението, едни 10 % за нас звучат в действителност малко обидно “.

Впоследствие митингът прерасна в шествие, което мина около Министерството на финансите и доближи постройката на Народното събрание. Солидарност с настояванията на служителите на реда бе изразена на протестна акция на майките на деца с увреждания от " Системата ни убива ".

По мотив празника си чиновниците на органите на реда бяха поздравени от премиера.

" На професионалния празник на служителите на реда желая да им благодаря, че в тези тежки месеци дружно с лекарите са нашата най-силна опора. Преживяха и изтърпяха доста. Винаги бяха на първа линия против вируса, където рискът е максимален. Далеч от вкъщи и фамилията. Но даже и за момент не отстъпиха. Дори когато бяха атакувани от провокатори. Пожелавам им здраве и сили, с цел да продължим дружно да се борим против престъпността и контрабандата. Полицаите имат моето голямо почитание и ангажимент непрестанно да подобряваме изискванията им за работа “, написа той във Facebook.

Президентът също поздрави българските служители на реда по случай професионалния им празник. 

На чиновниците на реда президентът пожела здраве и благоденствие, както и воля и кураж да бъдат същинска опора на обществото и мощен съдружник в битката с престъпността.

Изпълнявайте своя нелек дълг пред обществото и страната с чест и достолепие, като защитавате и издигате престижа на българската полиция, съобщи.

Държавният глава приканва българските служители на реда да не губят устрема си към професионално развиване и сполучливо да се оправят с провокациите в своята работа в поддръжка на жителите и обществото.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР