Пожарникари и спасители от системата на МВР се събраха днес

...
Пожарникари и спасители от системата на МВР се събраха днес
Коментари Харесай

Пожарникари лепнаха писмо до Петков на входа на Дондуков 1

Пожарникари и спасители от системата на Министерство на вътрешните работи се събраха през днешния ден на митинг пред постройката на Министерския съвет в София.

Те упорстват да бъдат отделени пари от бюджета, с които да се компенсират изоставащите заплати. Освен това от профсъюз „ Огнеборец “ желаят изясненост какво ще стане, в случай че при възможни промени в Министерство на вътрешните работи пожарната и телефон 112 бъдат извадени от министерството в обособена организация.

Пред БНР Венцислав Станков, ръководител на профсъюз „ Огнеборец “, заключи настояванията им. „ Нарастващата стремглаво инфлация през последните месеци рефлектира отрицателно върху покупателните качества на чиновниците. Заради това би трябвало в последна сметка най-малкото да бъде обезщетена тази инфлация. При 63 милиарда лв. разходна част в закона за държавния бюджет се колебая, че не могат да намерят финансови средства, с който да се контролира този проблем “, сподели Станков.

Представители на профсъюз „ Огнеборец “ се пробваха да внесат декларация в Министерския съвет. След като никой не ги одобри, пожарникарите залепиха документа на входа на постройката. Протестиращите показаха вяра другата седмица да се организира среща с премиера Кирил Петков.

След митинга пожарникарите и спасителите направиха шествие центъра на София, като стигнаха до министерството на финансите, с цел да изразят и там недоволството си.

Междувременно синдикатът на чиновниците в пандизите удостовери своята поддръжка за митинга на сътрудниците им от Министерство на вътрешните работи, които упорстват за нарастване на приходите на работещите в целия бранш „ Сигурност “.

В прессъобщение до медиите от синдикалната организация осведомиха, че са провели двустранна среща с министъра на правораздаването Надежда Йорданова на 18 януари, петък, на която е доказано присъединяване на организацията в днешните протестни акции. В известието се прецизира, че поддръжката и присъединяване на синдиката в протестните дейности е без политически подтекст и се явява продължение на обществения разговор по отношение на подадените претенции за нарастване на главните месечни хонорари и спомагателните заплащания с непрекъснат темперамент в Главна дирекция (ГД) „ Изпълнение на наказванията “ и Главна дирекция „ Охрана “. Според чиновниците в пандизите това са реципрочни ограничения на инфлацията и прийом да се подсигурява икономическата и обществена непоклатимост на работещите в системата.

В края на срещата министър Надежда Йорданова и представителите на синдиката са изразили взаимна признателност за положителния звук и открития разговор. В Министерството на правораздаването е извършено и съвещание на работна група по план за Наредба за изискванията и реда за образуване и погашение на в допълнение заплащане за реализирани резултати в служебната активност на чиновниците в Групово дело " Изпълнение на наказванията " и Групово дело " Охрана ", показват още от Синдиката на чиновниците в пандизите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР