Пожар лумна в новопостроено барбекю в разложкото село Баня и

...
Пожар лумна в новопостроено барбекю в разложкото село Баня и
Коментари Харесай

Среднощен огнен ад в разложкото село Баня

Пожар лумна в новопостроено барбекю в разложкото село Баня и изпепели покривната структура и принадлежности, складирани вътре. Това написа струма.бг.

За шанс при пожара няма потърпевши хора, а с помощта на съответната реакция на съседите и притежателите не е позволено разпространяване на пожара към прилежащите постройки.

Огънят лумнал минути преди среднощ завчера. Сигналът е подаден от заместник-кмета на Разлог инж. Венцислав Гърменов, чието семейство видяло излизащия гъст пушек от прилежащия двор.

Излизайки на двора да ревизира какво става, заместник-градоначалникът чул и гърмеж от горящо дърво и забелязал огъня.

Незабавно подал сигнал на тел. 112 и се обадил на притежателите – семейство Нацини, и на съседа от другата страна – някогашния кмет на Баня Иван Йорданов, така горящото барбекю е в непосредствена непосредственост до селскостопанската сграда в парцела му.

Докато чакат пожарните екипи, всички почнали да гасят огъня с маркучи, а Йорданов присъединил помпа и с вода от кладенеца почнал да облива горящия покрив откъм страната на парцела му, с цел да не обхване селскостопанските постройки – неговата и на различен комшия, които са една до друга.

След към 10 минути дошъл екип огнеборци от РСПБЗН – Разлог, които потушили огъня изцяло. В барбекюто, което е било новопостроено, е имало и газова бутилка, и за шанс на всички не се е стигнало до детонация.

При случая няма потърпевши хора, само че вредите са обилни. Изгоряла е покривната структура, ел. апаратура и намиращите се вътре машини – моторен трион и ръчен цилкуляр, мощно опушени са и стените.

Няма изгорели мебели, защото барбекюто към момента не е било обзаведено.

Причините за пожара са в развой на определяне, само че най-вероятно огънят е провокиран от комина на камината в барбекюто, която е била оставена запалена.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР