Пожар избухна в склад за боеприпаси край Карнобат. Няма жертви

...
Пожар избухна в склад за боеприпаси край Карнобат. Няма жертви
Коментари Харесай

Пожар и взривове в склад за боеприпаси на Гебрев

Пожар избухна в склад за муниции край Карнобат. Няма жертви и потърпевши. В региона има няколко пожарни и полицейски автомобила. Складът се намира на територията на някогашни военни поделения. Установява се дали става въпрос за човешка неточност.

По данни на Министерство на вътрешните работи сигналът за пожара в местността " Чобан дере " е получен към 03.30 ч. тази нощ. На мястото на случая в началото е бил изпратен един противопожарен автомобил с двама огнеборци. Те са пресрещнати от двама пазачи на частни хранилища за предпазване на муниции, ситуирани в местността, които декларирали, че в него има пожар и за това са се изтеглили на безвредно място, заяви Нова телевизия.

Същевременно от склада, който бил обезопасен със постоянна ограда и далечен на задоволително разстояние от другите три склада в региона, почнали да се чуват гърмежи. Последният бил към 05.00 ч. тази заран. Районът е отцепен от полицейски чиновници. Към момента на място има един екип на пожарната в Карнобат и един предислоциран автомобил с дрон за оглед на РДПБЗН-Ямбол. Оглед на местопроизшествието ще може да бъде осъществен след цялостното затихване на пожара и 72 часа след последния гърмеж.
 Пожар бушува в Стара Загора
Пожар бушува в Стара Загора

Не се оповестява за потърпевши, само че са нанесени материални вреди

Складът е благосъстоятелност на компанията " Емко " на българския търговец на оръжие Емилиян Гебрев.

" Към 4 ч. сутринта е избухнал пожар с лек гърмеж преди този момент. Какво тъкмо е станало - това е в компетенцията на проверяващите органи. Съгласно разпоредбите, по-рано от 24 часа никой няма достъп до мястото, където се е случило. Това са хранилища, в които се съхраняват муниции с отпаднала фирмена нужда, на които не е решена ориста - дали да бъдат унищожени или модифицирани ", съобщи Гебрев, представен от bTV.

Медията осведоми, че пожарната чака 2 дрона, които ще огледат мястото от горната страна, като има софтуерно време, което би трябвало да мине, с цел да се влезе на място и да се направи оглед за вредите, а по данни на зам.-кмета на града Стефка Иванова все още тлеят единствено обособени огнища.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР