Пожар избухна в двореца Долмабахче в квартал Бешикташ, Истанбул, около

...
Пожар избухна в двореца Долмабахче в квартал Бешикташ, Истанбул, около
Коментари Харесай

Пожар избухна в двореца Долмабахче в Истанбул

Пожар избухна в двореца Долмабахче в квартал Бешикташ, Истанбул, към 08:00 часа (07:00 ч. българско време).

На място са изпратени доста пожарни коли и медицински екипи след сигнал на чиновници в двореца, заяви Марица.

В резултат на своевременната интервенция и работа на пожарникарите, огънят е сподавен за малко време, без да се популяризира. В двореца Долмабахче настъпи къса суматоха, само че няма данни за жертви и ранени при случая.

В изказване на Службата на националните дворци към президентството беше обявено: Около 08:00 часа тази заран компресорно устройство се възпламени по незнайна причина в работилницата за реституция и консервация на паркет в сутерена на централната секция " Селямлък " на двореца Долмабахче. Пожарната на двореца се намеси в границите на минути откакто беше видян огънят с незабавното активиране на „ противопожарната система “.  Незабавната интервенция на екипите предотврати по-големи вреди.  Като превантивна мярка са известени и пожарникарите от близките региони.  Посещенията на туристи в двореца-музей Долмабахче бяха възобновени час по-късно.

Долмабахче е измежду „ най-новите “ османски дворци в европейската част на Истанбул. Разположен на брега на Босфора, дворецът е открит през 1856 година и през днешния ден е музей. Третият по величина османски замък в Истанбул, Долмабахче получава името си от „ долма “ (запълнен) поради терена, рекултивиран от морето за строителството му. Той обгръща повърхност от 250 000 квадратни метра. Това е последният замък, употребен от османските султани, а също и последната обител на Мустафа Кемал Ататюрк, създателя на актуалната Република Турция. Ататюрк умира в стая на двореца след дълготрайно заболяване през 1938 година

 Пожар избухна в двореца Долмабахче в Истанбул СНИМКИНовиниИнформация

 Пожар избухна в двореца Долмабахче в Истанбул СНИМКИНовиниИнформация

 Пожар избухна в двореца Долмабахче в Истанбул СНИМКИНовиниИнформация

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР