Походът на Вагнер“ към Москва приключи. В гласово съобщение в Telegram

...
Походът на Вагнер“ към Москва приключи.
В гласово съобщение в Telegram
Коментари Харесай

Пригожин спря настъплението на „Вагнер“ към Москва

Походът на „ Вагнер “ към Москва завърши.

В гласово известие в Telegram Евгений Пригожин разгласи, че е наредил на наемниците си да спрат с настъплението с цел да „ не бъде пролята съветска кръв “.

„ Щяха да разбият ЧВК Вагнер. Излязохме на 23 юни за Марша на справедливостта. За един ден изминахме близо 200 км до Москва. През това време не проляхме нито една капка кръв на нашите бойци.. Сега е настъпил моментът, когато може да се пролее кръв. Ето за какво, разбирайки отговорността за вероятното проливане на съветска кръв на една от страните, ние стопираме нашите конвои и се връщаме в полевите лагери съгласно проекта “, декларира Пригожин.

Решението му идва след диалог с президента на Беларус Александър Лукашенко. Лидерът на „ Вагнер “ се е съгласил да „ деескалира обстановката “, съобщана новинарският канал „ Россия 24 “.

„ Пригожин одобри предлагането на Лукашенко да спре придвижването на „ Вагнер “ на съветска територия и за по-нататъшни стъпки за деескалация на напрежението “, твърди „ Россия 24 “, цитирайки пресслужбата на Лукашенко.

Двамата са стигнали до извода, че е „ допустимо да се откри допустим вид за деескалация на обстановката с гаранции за сигурност за бойците на ЧВК Вагнер “.

Разговорът сред Пригожин и Лукашенко е бил координиран с Путин.

Междувременно Москва се приготвяше за най-лошото. Видеа демонстрират по какъв начин багери унищожават пътища, с цел да забавят настъплението на „ Вагнер “.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР