Похапването (snacking) се разглежда като източник на комфорт, връзка със

...
Похапването (snacking) се разглежда като източник на комфорт, връзка със
Коментари Харесай

Монделийз показа растежа в потреблението на продуктите за похапване

Похапването (snacking) се преглежда като източник на комфорт, връзка със фамилията и общностите през изолацията, наложена от пандемията COVID-19 Проучването удостоверява фокуса на потребителите към рационална консумация, уравновесеното хранене и прочувствено благоденствие Докладът дава насоки за потребностите и държанието на потребителите, допълвайки метода на компанията в задачата й да ръководи бъдещето на продуктите за похапване (snacks)
Монделийз Интернешънъл разгласява своя втори годишен отчет, обвързван с световните трендове и ролята на продуктите за похапване в живота на потребителите.

Тази година отчетът включва и спомагателна информация и данни от компанията за смяната в държанието на потребителите, в това число хранителни привички, трендове в извършването на покупки и възходящото значение на осъзнатата консумация през пандемията с COVID-19.

Докладът State of Snacking, създаден в партньорство с The Harris Poll, удостоверява и добавя изследванията на Монделийз Интернешънъл, извършени измежду хиляди консуматори в дванадесет страни, с желанието да се разбере по-добре ролята, която имат продуктите за похапване (snacks) в всекидневието на потребителите.

В отчета се акцентира повишаването на потреблението в международен мащаб, както и измененията в държанието, настроенията и рутините към похапването във времето на пандемията.

● Почти 9 от 10 възрастни в международен мащаб (88%) споделят, че хапват повече (46%) или са запазили навиците си (42%) по време на пандемията, спрямо времето преди нея.Милениалите и тези, които работят от у дома сега, споделят, че избират дребните похапвания пред главните хранения (съответно 70% и 67%).

● Повече от половината от интервюираните споделят, че честите и леки похапвания са били „ избавителното средство “ по време на пандемията (52%), изключително за родители, които работят от у дома (69%).

● Моментите на похапване (snacking) избавят хората от самотност и са опция за шерване и контакт, защото 3-ма от 4-ма възрастни в международен мащаб са осъществили връзка с някой различен посредством храната през последните 6 месеца (77%), в това число да я подготвят и хапват дружно (40%), да подарят артикул за похапване (31%) или даже да пазарят хранителни артикули за някой, който не може да го направи самичък сега (29%).

Потребителите също по този начин акцентират значимостта на продуктите за похапване за по-здравословен метод на живот и повишение на прочувственото богатство:

● Похапването вкъщи обезпечава на потребителите повече благоприятни условия за осъзнато и рационално ползване, като две трети (66%) от интервюираните означават, че в този момент имат по-голям надзор върху размера на порциите си, и че към този момент знаят от каква храна имат потребност (64%).

● 64% от интервюираните са на мнение, че похапването (snacking) подхранва „ тялото, мозъка и душата им през тези странни времена “ (64%), като продуктите за повишение на имунитета са желани от 56% и съвсем две трети от интервюираните - 65%, означават, че посредством похапване са изживели “много нужни моменти “ със себе си.

„ Изводите в отчета State of Snacking затвърждават основната роля, която продуктите за похапване имат в живота на световните консуматори, както и възходящото значение на похапването през 2020 година и моментите на мира, което то е донесло на хората и фамилиите, изолирани у дома и продължаващи да се изправят пред провокациите, провокирани от пандемията COVID-19 “, споделя Дърк Ван де Пут, ръководител и основен изпълнителен шеф на Монделийз Интернешънъл. „ Ние окуражаваме потребителите да похапват рационално и се гордеем с ролята, която имаме в живота им на всички места по света, като предоставяме артикули, които основават чувство за комфорт, връзка с другите и принадлежност, които мъчно се усещат в тази година на изолираност. “

Пълният отчет State of Snacking, наличен за евакуиране от, включва още:

Нуждата да хапваме по-често се усилва, защото това е станало огромна част от „ новото обикновено “ на потребителите.

● Забелязва се нарастване на постоянната консумация на артикули за похапване измежду потребителите, защото те прекарват повече време вкъщи. В същото време болшинството от интервюираните споделят, че честите похапвания ще са част от всекидневието им и в бъдеще:

o Две трети имат вяра (65%), че актуалната пандемия ще има дълготрайно влияние върху метода, по който консумираме като общество

o Близо две трети от възрастните (64%) в международен мащаб споделят, че възнамеряват да продължат да имат чести хранения през целия ден, за разлика от обичайното ядене три пъти дневно

o 6 от 10 споделят или 58% споделят, че честите похапвания ще бъдат част от тяхното „ ново обикновено “ даже след привършване на пандемията

Похапването е доста повече от консумация на храна

● Потребителите гледат на честите похапвания като значим източник неодобрение и метод за другарство, изключително през последната година.

o Комфортът и чувството да се усещат добре са движещата мощ тази година за консуматорите. Повече от половината възрастни в света (53%) купуват марки артикули, които им припомнят за детството и имат сантимент за тях. 59% пък избират артикули, които свързват с някакъв спомен и това ги кара да се усещат добре по време на пандемията.

o Две трети от интервюираните (64%) споделят, че времето, което отделят, с цел да похапнат, е един от дребното моменти на мира, a за други това е миг на проблясък денем им, в това число и за три четвърти от родителите, които работят от у дома (съответно 76% и 75%).

● Похапването (snacking)предлага и моменти на удовлетворение и успокоение, като болшинството от интервюираните означават, че им е помогнало да откъснат мислите си от обстановката тази година.

o 66% означават, че „ честото похапване е един от дребното източници на премия и задоволство в моя ден “, до момента в който 65% имат вяра, че другите артикули за похапване са им донесли по този начин нужните моменти през последните няколко месеца.

Здравето и положителното положение на духа са преди всичко

Тъй като похапването се усилва, нараства и фокусът върху здравословните артикули и съставки:

o Повече от половината възрастни в международен мащаб са разчитали на похапването по време на пандемията (54%), потвърждавайки, че това им е помогнало да се усещат добре телом и духом в този интервал (64%).

o По-голямата част също настояват, че вкъщи са по-внимателни в потреблението, като споделят, че са по-фокусирани върху продуктите, които ядат (57%), и че имат по-голям надзор върху порциите, тъй като вкъщи похапват по-често (66% ).

Начинът, по който потребителите купуват артикули за похапване, бързо се трансформира

● В международен мащаб онлайн извършването на покупки на храна е достигнало повратна точка, като съвсем половината от интервюираните купуват онлайн

o Половината от възрастните в международен мащаб споделят, че са почнали да купуват артикули онлайн по-често, в сравнение с от магазини (47%), като 7 от 10 възнамеряват да продължат да пазарят онлайн, даже и откакто пандемията завърши (69%).

o Повечето споделят, че пандемията им е посочила толкоз повече способи за пазаруване на артикули за похапване, за които не са знаели преди (57%), в това число 3 от 10 споделят, че за някои артикули са разбрали от обществените медии (28%).

„ Резултатите от нашето изследване освен акцентират цената, която продуктите за похапване носят на фамилиите и хората, само че ни оказват помощ да разберем още по-добре увеличаващите се потребности на нашите консуматори по целия свят, с цел да можем да продължим да се развиваме и да им предлагаме тези артикули, които те желаят да похапват без значение от времето и мястото “, споделя Ван де Пут.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР