"Погрижили сме се за онова, което е най-важно. На първо

...
"Погрижили сме се за онова, което е най-важно. На първо
Коментари Харесай

Сачева: Колегите работят денонощно на терен

"Погрижили сме се за това, което е най-важно. На първо място за живота и здравето. На второ, за храната на най-бедните, които се нуждаят от грижа. Обхванали сме възрастните и хората с увреждания. Не на последно място се грижим и за работата, и доходите”, съобщи в утринния блок на Нова телевизия общественият министър Деница Сачева.

Тя разяснява терзанията на опозицията, че в страната не са подхванати обществени ограничения.

„ Осигуряваме всичко, което се изисква от нас със забележителен финансов запас и с денонощна работа на сътрудниците на терени, с цел да преодолеем първия миг на най-тежката криза”, добави общественият министър.

Деница Сачева разяснява и необятно дебатираната мярка 60:40 и нейните резултати. „ Мерилото сподели, че тя работи. За един месец общият брой на записаните безработни е към 80 000. Държа да подчертая, че в същия този интервал съвсем 15 000 души съумяха да намерят работа”, уточни министърът.

„ Мярката действа общо 13 работни дни. За това време 72 000 души са съумели да запазят своята работа. Тоест 80 000 изгубиха, а 72 000 резервираха. 60:40 работи за тези работодатели, които желаят да запазят своите хора и точно те се възползват най-много”, уточни още тя.

Според нея упреците, че парите се дават за това хората да си стоят у дома са неоснователни. „ Едно от изискванията е чиновниците да бъдат в ненапълно работно време. То се открива поради незадоволителните благоприятни условия за работа, само че и поради това, че част от бизнеса е спрял със заповед на държавен орган”, добави общественият министър.

Сачева уточни, че страната компенсира едно неблагополучие, което не е по виновност нито на работодателите, нито на служащите. „ Затова изплащаме 60% от възнаграждението плюс осигуровките. Работодателят би трябвало да заплати единствено онази част, за която служителят в действителност работи”, изясни тя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР