Погребалните агенти отказаха да отнесат тялото на Алексей Навални в

...
Погребалните агенти отказаха да отнесат тялото на Алексей Навални в
Коментари Харесай

Погребалните агенти отказаха да отнесат тялото на Навални в църквата

Погребалните сътрудници отхвърлиха да отнесат тялото на Алексей Навални в църквата. Това заяви прессекретарят на политика Кира Ярмиш. По думите й екипи с катафалки получават позвънявания от непознати, които ги заплашват да не закарат тялото на панихидата.

„ Първоначално не ни разрешиха да наемем погребална зала, с цел да се сбогуваме с Алексей. Сега, когато в църквата би трябвало да има единствено панихида, ритуалните сътрудници ни споделят, че нито една катафалка не се съгласява да откара тялото там. Неизвестни се обаждат на всички екипи и ги заплашват да не носят на никое място тялото на Алексей “, написа тя.

Опелото на Навални е планувано да се състои на 1 март в църквата на иконата на Божията майка „ Утоли моите страдания “ в Марино в 14:00 часа

Сътрудниците на Навални молят хората да пристигнете по-рано. Погребението би трябвало да се състои от 16:00 часа на Борисовите гробища. Сега там се приготвят: слагат се заграждения и полицейски патрули.

Поставени са камери за наблюдаване и евентуално заглушители.

Екъпът на Навални не откри зала за опелото на опозиционера. Всички отказвали единствено до момента в който чуели името му

„ От през вчерашния ден търсим зала, където да се сбогуваме с Алексей. Обадихме се на множеството частни и държавни траурни организации, търговски обекти и траурни зали. Някъде споделят, че стаята е заета. Някъде отхвърлят да загатват името Навални. На едно място непосредствено ни споделиха, че на траурните организации е неразрешено да работят с нас “, написа Ярмиш.

На 24 февруари тялото на убития Алексей Навални беше предадено на майка му Людмила Навална. На 22 февруари стана известно, че медицинският отчет за гибелта, показан на Людмила Навальная, гласи, че аргументите за гибелта на сина й са естествени.

Преди дни бе оповестено, че Навални ще бъде заровен в края на седмицата

Церемонията може да се състои на Борисовските гробища на 29 февруари. Поддръжниците на Алексей Навални оповестиха, че тази седмица е планувана прощална гала. Предполага се, че погребението може да се състои в едно от двете столични гробища.

Погребението на Алексей Навални, който умря на територията на изправителната колония №3 в Харп, може да се състои на 29 февруари 2024 година Церемонията е планувана на едно от двете столични гробища – Хованское или Борисовское. Последното гробище, както означават каналите на Telegram, към този момент се приготвя за вероятно обществено прощаване с Алексей Навални.

Източник: Insider/Превод: SafeNews
Още вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР