Подводницата принадлежи на компанията OceanGate Expedition, която наскоро обяви поредната

...
Подводницата принадлежи на компанията OceanGate Expedition, която наскоро обяви поредната
Коментари Харесай

Подводница, превозваща туристи към Титаник, е изчезнала в Атлантическия океан

Подводницата принадлежи на компанията OceanGate Expedition, която неотдавна разгласи следващата си експедиция до останките на " Титаник ". От компанията потвърдиха, че плавателният съд е неин и на борда му има хора.

Компанията таксува гостите с 250 000 $ (195 270 лева.) за място в осемдневната си експедиция за разглеждане на известната потънала подводница.

Тя популяризира приключението като " късмет да излезете отвън всекидневието и да откриете нещо в действителност неизмеримо ". Според уеб страницата на компанията сега се организира една експедиция, а за юни 2024 година са планувани още две.

В плавателния съд могат да се настанят петима души, които нормално включват водач, трима платени посетители и това, което тя назовава " специалист по наличието ".

Потапянето до " Титаник " и изкачването назад на повърхността лишава към осем часа.

Потъналият през 1912 година транспортен съд се намира на дълбочина 3800 метра, на към 600 км от брега на канадския остров Нюфаундленд. Потъналият транспортен съд е открит от експедицията на Робърт Балард през 1985 година

Пътническият лайнер, който е бил най-големият транспортен съд за времето си, се удря в айсберг по време на първото си пътешестване от Саутхемптън до Ню Йорк през 1912 година От 2200 пасажери и членове на екипажа на борда умират повече от 1500 души.

Те се състоят от две елементи, като носът и кърмата са разграничени на към 800 м. Огромно поле от парчета обкръжава разрушения транспортен съд.

Миналия месец благодарение на дълбоководно картографиране беше основано първото цифрово сканиране на останките в цялостен размер. Сканирането демонстрира както мащаба на кораба, по този начин и някои дребни елементи, като да вземем за пример серийния номер на едно от витлата.

Стопкадър: YoyTube канал на OceanGate Expeditions
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР