Подуване на лицето след ваксиниране с коронавирусната ваксина на Пфайзер/Бионтех

...
Подуване на лицето след ваксиниране с коронавирусната ваксина на Пфайзер/Бионтех
Коментари Харесай

Нов страшен ефект откриха при ваксинация с Пфайзер

Подуване на лицето след имунизиране с коронавирусната ваксина на " Пфайзер " / " Бионтех " при хора, които имат дермални филъри и съвет за наблюдаване за редки тромбози при имунизацията на " Джонсън и Джонсън " да бъдат добавени към лекарствените описания на препаратите за имунизация против COVID-19. Това е рекомендацията на комитета за сигурност на Европейската лекарствена организация (EЯЛ/ЕМА).

Според специалистите на организацията " съществува най-малко умерена опция за съществуване причинно-следствена връзка " сред имунизацията на " Пфайзер " / " Бионтех " и докладваните случаи на отичане на лицето при пациенти с козметични корекции. Този непряк резултат обаче не трансформира съотношението сред риск и изгоди от имунизациите, като все по този начин съгласно ЕАЛ изгодите неведнъж надвишават вероятността от появяването на нежелана реакция. При ваксинирани с препарата на " Джонсън и Джонсън " рекомендацията, която се чака да бъде добавена към листовката, е за интензивно наблюдаване в продължение на три седмици след използването му за признаци на тромбоза и тромбоцитопения, съобщи Блиц.

Това ще важи при пациенти, към този момент диагностицирани като рискови или страдащи от тромбоцитопения или имат тромбоемболия. Ограниченията обаче не предлагат във връзка с използването на имунизацията. ЕАЛ и по-рано уточни, че в доста редки случаи се следят необикновени кръвни съсиреци след имунизация, откакто за 6 такива беше обявено в Съединени американски щати при 7 млн. направени дози. Компанията " Астра Зенека " би трябвало да даде спомагателни подробни данни за случаи на синдром на Гилен-Баре (GBS), докладвани след имунизация, в случай че има такива.

GBS е нарушаване на имунната система, което предизвиква инфектиране на нервите и може да докара до болежка, изтръпване, мускулна уязвимост и затруднено вървене. GBS е бил разпознат по време на процеса на позволение за стартиране на пазара на имунизацията като допустимо нежелано събитие, изискващо характерно наблюдаване на сигурността. Сега компанията би трябвало да рапортува дали то се следи при към този момент имунизираните с препарата хора ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР