Германия успя да осъди Газпром“ да й плати 14 милиарда

...
Германия успя да осъди Газпром“ да й плати 14 милиарда
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Германия осъди „Газпром“ да й плати 14 милиарда евро. Спешно е да спрем транзита на руски газ през България

Германия съумя да осъди „ Газпром “ да й заплати 14 милиарда евро поради спрените доставки на природен газ през 2022 година. Това заяви в профила си в обществената мрежа Фейсбук Ивайло Мирчев от ПП-ДБ. Публикуваме неговия разбора по въпроса без редакторска интервенция:

„ Германия осъди Газпром да ѝ заплати над €14 милиарда Причината – спрените доставки на газ през 2022 година Една по една европейските страни стартират да осъждат Газпром, като в последна сметка е прекомерно евентуално да се стигне и до банкрута на съветския газов (доскоро) колос.

България също ще изпрати Газпром на арбитраж за към $500 млн. И в случай че държавното управление отбрани същински ползите на страната ни, ще бъдем обезщетени за ненадейно спрелите доставки при започване на 2022 година

Помните ли с какво ни плашеха малко след началото на съветската инвазия в Украйна?

Две тези:

1. България и Европа ще са на мрачно, няма да има природен газ. Руският газ е безалтернативен.

2. Газпром и Русия ще осъдят България за милиарди, за неосъществени доставки.
Нищо от това не се случи. Обратното – Газ има. Газът е по-евтин даже от интервала преди началото на войната. България към този момент не е подвластна от съветски газ. Никой не може да ни рекетира, че ще спре газа, тъй като има доста снабдители, разнообразни физически източници.

С сътрудника Мартин Димитров изпратихме парламентарно запитване до енергийния министър по кое време ще прекратим официално контракта си с Газпром? Германия към този момент стори това, след решение на съда.

А идната ни незабавна стъпка би трябвало да бъде прекъсване на преноса на съветски газ през България. “

Мълния подпали житен блок в Нова Загора

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР