Подуправителят на БНБ от Продължаваме промяната Андрей Гюров, бивш шеф

...
Подуправителят на БНБ от Продължаваме промяната Андрей Гюров, бивш шеф
Коментари Харесай

Евроскандал от ,,Промяната“: Подуправителят на БНБ Андрей Гюров на предизборен митинг

Подуправителят на Българска народна банка от Продължаваме промяната Андрей Гюров, някогашен началник на парламентарната група на ръководещата партия, в цялостен прорез с висотата на заемания пост и уговорките, които той изисква освен към българската национална, само че и към Европейската централна банка, се появи на избирателен протест в Благоевград, написа 19min.bg.
Той поддържа претендента на Политическа партия за кмет Методи Байкушев. Това е някогашният изборен регион на Андрей Гюров, чиито корени са от този край.
Миналата година същият, въпреки и без никакъв ценз за длъжността, беше кандидатурата на ППДБ за гуверньор на Българска народна банка. Номинацията му не мина.
При повторното завъртане на рулетката към този момент тази година, тъй като сякаш не са коалиция, ръководещите си разпределиха местата в националната банка по този начин:
Управител остана досегашният гуверньор Димитър Радев, номиниран от ГЕРБ
Подуправител стана дотогавашният народен представител от Движение за права и свободи и някогашен финансов министър Петър Чобанов.
Подуправител от името на ППДБ стана дотогавашният депутат от същата политическа мощ Андрей Гюров.
Още по-скандалното е, че точно негов сектор е печатницата на Българска народна банка, където ще се печатат бюлетините за локалните избори в края на месеца, които в някои градове като столицата София се обрисуват извънредно завързани.
Постът е доста значим и поради отварянето на запаса на Българска народна банка с приемането ни в еврозоната през мандата на това управление, защото в него кътаме белите пари за черни дни на страната – 37 000 000 000 лева, които в този момент са неприкосновени, само че отводът от лв. и борда ги освобождава и ги дава в ръцете на ръководещите.
„ Монументален гаф – подуправител на Българска народна банка, ръководещ валутния ръб, на събитие от политическа акция.
Дилетанщина от най-голям порядък ”, разяснява икономистът Стоян Панчев.
„ Подуправителят на Българска народна банка, излъчен от умнокрасивитета – Андрей Гюров, е на партийно заседание на разкриване на акция. Айде в този момент, благи другарчета, които скачахте против Велислава Кръстева, пр на Народния спектакъл, че придружила Доган при гласоподаване, ще драскате ли по врата на Гюров, додето шефът на Емисионно подаде оставка.
Така е почтено. Велислава си потегли.
Вашият критерий е на тестване ”, разяснява финансовият публицист Стефан Антонов.
Бедата е, че абсурдът с подуправителя на Българска народна банка е европейски, защото сме към този момент част от Европейския банков съюз и от ЕЦБ към този момент са мощно обезпокоени по какъв начин въобще е допустимо това!
ППДБ единствено разрушава концепцията на България за еврозоната, откакто един път – като длъжностен финансов министър, Асен Василев към този момент отсрочи влизането ни през 2021 година, което беше контрактувано за 1 януари 2023 г.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР