Подробности за тази вечер и утре До полунощ очакваме синоптичната

...
Подробности за тази вечер и утре До полунощ очакваме синоптичната
Коментари Харесай

Опасно време сковава България: Висок риск от наводнения, вятърът ще се усили до ураганни стойности

Подробности за довечера и на следващия ден
До среднощ чакаме синоптичната конюнктура над Източна България да се усложни, предвиждат метеоролозите от Meteo Balkans. Валежите там ще са съпроводени от мощни пориви напразно. Ще има условия и виелици над Централния Балкан и Шуменското плато. Очакваните пориви напразно на нос Емине и Калиакра, ще надминат 80-120 км. /час. Силни ветрове се чакат и над региона на Сливен, като там вятърът ще се прояви и като Бора. На вр. Ботев поривите напразно ще надминат 130 км. /час.
Поради предстоящите мощни пориви напразно над Източна България. През идващите часове се чакат материални вреди, като паднали дървета и клони, вероятни са и вреди по здания и спирания на електрозахранването.
Над Югоизточна България преваляванията ще са от дъжд, като се чака те да са обилни по количества. Според районните модели, има възможност до сутринта на 19-ти ноември, преваляванията да доближат 80-100 л. /кв.м. Това в композиция със мощният северен вятър по крайбрежната линия, като ще се образуват и огромни талази – до 5-6 бала.
Висок риск и от наводнения в региона на Варна, Синеморец, Ахтопол, Царево, Лозенец, Китен и Приморско!
През нощта против неделя над западните и централни региони облачността ще се раздра и ще намалее до ясно време. Най-късно над Югоизточна България, само че ще се задържи прохладно. Над цялата страна ще продължи да духа мощен северозападен вятър и ще става студено. В Източна България вятърът ще се ориентира от север и ще се усили до ураганни стойности.
През деня преваляванията над цялата страна ще спрат и облачността ще се задържи раздрана. Северозападният вятър ще е в развой на прекъсване, най-късно по Черноморското крайбрежие.
Минималните температури ще се намалят и ще са сред минус 1°С и плюс 3°С. В котловинните полета и планинските региони ще са по-ниски – до минус 2°С.
Минималните температури ще се намалят и ще са сред 1°С и 5°С. Максималните в страната – до 7°С.
Времето в София
През деня в неделя преваляванията последователно ще спрат, само че ще се задържи най-вече облачно. Ще бъде прохладно. Ще духа мощен северозападен вятър. Очакваните минимални температури ще са сред минус 2°С, като оптималните ще са съвсем без дневен ход – до 2-3 °С.
Времето по планините
Ще доминира раздрана облачност. Вятърът ще се задържи мощен от северозапад. През деня ще доминира раздрана облачност. Максималните температури на височина 1200 метра ще доближат стойности сред 2°С, на 2000 метра – към минус 4°С.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР