Подробности за решението, което ще вземе България за забрана на

...
Подробности за решението, което ще вземе България за забрана на
Коментари Харесай

Какво точно ще включва забраната за внос от Украйна. Говори министърът

Подробности за решението, което ще вземе България за възбрана на вноса на украинско зърно разкри земеделският министър Явор Гечев.

Министерски съвет ще разиска на следващия ден решение за краткотрайна възбрана на вноса на храни от Украйна като се изключи стоките, преминаващи директно за други страни, обясни Гечев.
-->
Забраната ще включва широк набор от храни като разнообразни типове зърно и зърнени произведения (пшеница, ръж, слънчоглед, елда, ечемик, ръж, овесени ядки, соя, ленено семе), мед, мляко, плодове и зеленчуци - пресни и модифицирани, месо, рапица, вино и етилов алкохол.

" Ние сме солидарни с Украйна, само че едното не може да е за сметка на другото – какво, да изберем кой да банкрутира ли? Три страни към този момент са с заявления за прекъсване на вноса. Ако ние не спрем вноса, то всичко, което отива към коридора за Полша и Унгария, на процедура ще се окаже в Румъния и България.

Тоест, в случай че ние сега не спрем еквивалентно мярката с другите сътрудници, то на процедура ще се изместят коридорите насам ", посочи Гечев пред Българска национална телевизия.

" Очаквам Брюксел да разбере, че финансовите обезщетения не са значимите в тази ситуация, а е значима една друга взаимност, която да е идентична за всички фермери ", допълни  земеделският министър.

В петък на посещаване в България идва украинският министър на земеделието, с цел да обсъдят вноса на стоки каза още Гечев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР