Подреждането е съвсем естествено занимание за някои хора, но за

...
Подреждането е съвсем естествено занимание за някои хора, но за
Коментари Харесай

Не дръжте на бюрото си тези 8 неща

Подреждането е напълно естествено занятие за някои хора, само че за други е същинско тестване за нервите. Може би нямате време да въдворите ред на работното място или пък хаосът работи добре за вас и се чувствате напълно окей? За страдание, учени от Харвард са потвърдили, че разхвърляното бюро въздейства отрицателно на продуктивността. Спокойно, имаме решение за вас! Ето кои са нещата, които нямат място върху работното ви кътче и би трябвало да спрете да държите там.

1. Обяд

Голямо отчаяние за мнозина. Оказва се, че застояването на едно и също място за дълготрайно време убива творчеството и бързата реакция на хората. Тоест, колкото повече действия правите на бюрото, толкоз повече се отпускате и стартирате да се чувствате " вкъщи ". Разбира се, комфортът е значим, стига да е в умерени граници.

2. Мръсни чаши

Мръсните чаши основават чувство за заседналост на чисто ментално равнище, а образно са още по-неприятни. Вместо да ставате мотив за разискване от сътрудниците, отделете минутка да оставите чашата си в кухнята - хем ще се разведрите, хем бюрото ви ще е в по-добро положение.

3. Мобилен телефон

Вероятността това, което видите на телефона, да ви разсее е в пъти от-голяма от това да ви активизира. Дори да сте изключили звука си, самото наличие на устройството ви кара да проверявате обществените мрежи много по-често от здравословното за работно място.

4. Захарни произведения

Ако не желаете да обявите работата си на бюро за качените килограми, махнете всички сладки изкушения. Просто е извънредно елементарно и " подхлъзващо " да се оставите на автопилот, работейки или четейки нещо значимо и едното късче шоколад да се трансформира в половин опаковка. Ако въпреки всичко държите да имате нещо подсилващо на бюрото си, вземете си дребни бурканчета за сурови ядки , които ще ви дадат нужната сила без да ви карат да преяждате или да ви се приспива от поетото количество въглехидрати.

5. Вещи за персонална хигиена

Пакетът мокри кърпички е напълно в реда на нещата, само че дезодорантът, пинцетата или четката за зъби е редно да си останат вкъщи. Наистина наподобява пъклен непрофесионално да превръщате работното си бюро в тоалетка.

6. Фирмени документи

Освен в случай че не работите по нещо съответно, фирмени документи, съдържащи числа, имена, персонални данни или друга значима информация за компанията, нямат място на бюрото ви. Никога не знаете чий любопитен взор ще бъде притеглен от тях.

7. Ароматизатор за въздух

Като цяло компанията носи отговорност за поддръжката на работните площи, а включително влиза и ароматизаторът. А пък и в никакъв случай не можете да сте сигурни дали на сътрудника до вас не му се гади от обичания ви мирис на цитруси, да вземем за пример.

8. Вещи с политически лозунги

Знаем какъв брой е значимо човек да пази възгледите и концепциите си, само че в случай че работата ви не е директно обвързвана с политиката, не е редно да демонстрирате убежденията си на работното място. Това може да докара до прикрито (или не толкова) напрежение, а кому е необходим спомагателен стрес в офиса.

Редактор: Елица Христова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР