Подписката за референдума на еврото върви изключително успешно, заяви КостадиновНа

...
Подписката за референдума на еврото върви изключително успешно, заяви КостадиновНа
Коментари Харесай

Костадин Костадинов: Ще се борим Възраждане да е първа политическа сила

Подписката за референдума на еврото върви извънредно сполучливо, съобщи Костадинов

На изборите ще се борим " Възраждане " да е първа политическа мощ и считам, че всяка една политическа мощ би трябвало да има това за цел, съобщи в " Говори в този момент " по ръководителят на " Възраждане " Костадин Костадинов.

" Правителство има и постоянно ще има. Не постоянно обаче има парламент и аз съм удовлетворен, че този отиде в историята, тъй като решенията които той взе, бяха неприятни и в прорез с българския народен интерес ".

Той съобщи, че ПГ на " Възраждане " е ходила на всички срещи в Народното събрание при започване на 48-мия парламент, само че са разбрали, че нищо не се е трансформирало от последните избори.

Подписката за референдума на еврото върви извънредно сполучливо, съобщи Костадинов и уточни, че е евентуално " Възраждане " да съберат 500 000 подписа две седмици преди крайния период. На въпрос ще съумеят ли да проведат ли референдума преди предварителните избори, Костадинов отговори.

" Може и да успеем, може и да не успеем, имаме период до 10 април. Така като виждам с тези темпове, е по-вероятно да успеем, тъй като събираме сред 40 000 -50 000 подписа на седмица ".

На въпрос би ли подкрепил референдум за президентска република, Костадин Костадинов отговори, че референдуми би трябвало да има и той персонално ще гласоподава в такова допитване.

По мотив побоя над секретаря на българския клуб " Цар Борис III " в Охрид, Костадинов съобщи че " Възраждане " са коментирали, че това ще се случи още при дебатите за повдигането на ветото за договаряния с Европейски Съюз.

" Не цялата нация мисли по този метод и аз го знам, тъй като познавам доста хора в Македония, само че за жалост едно кресливо малцинство, което сега се усеща безусловно необезпокоявано в Македония, може да наложи своето виждане на всички останали ".

Костадинов съобщи още, че провокациите в РСМ по отношение на България са се нараснали след повдигането на ветото за Европейски Съюз, а въпросът би трябвало да се повдигне и в НАТО, защото България и Северна Македония са съдружници в Алианса..

" Знаете ли Християн Пендиков какво сподели, когато беше на чуване в Комисията за българите отвън страната в Народното събрание? Тогава провокира горчив смях, само че в този момент никак не ни е смешно. Той сподели " Ако не ни помогнете, идващия път ще идвате в Македония на панихида на някого от нас ". Затова не можем да приказваме толкоз безконтролно. Ако Северна Македония желае да влезе в Европейски Съюз, би трябвало да не позволява повече сходни прояви ".
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР