Подписка в защита на 55-годишния Бейсим Реджеб, който вдигна на

...
Подписка в защита на 55-годишния Бейсим Реджеб, който вдигна на
Коментари Харесай

Подписка в защита на мъжа от Сърница, стрелял по съседа си

Подписка в отбрана на 55-годишния Бейсим Реджеб, който подвигна на крайник полицията, откакто стреля против съседа си преди 20-ина дни, събраха в родното му село Сърница.

Съселяните му упорстват, че той е почтен и е бил провокиран след поредност от спорове.

След стрелбата Бейсим бе търсен в продължение на 20 часа. Дни откакто бе задържан, половината от жителите се оповестиха в негова отбрана.



" Бейсим в никакъв случай е нямал нито едни спор с човек от селото. Никога не е бил нападателен към който и да било, постоянно е бил добър ", споделя Гюлхаят Халил.

Не по този начин мислят обаче за съседа му Мюмюн, с който породи абсурда, довел до невижданата акция в селото. Срещу него са подавани куп сигнали за агресивното му държание и свободно пуснати животни.

" 8 тъжби сме подали, 7-8 тъжби сме подали в Минерални бани, дори преди месец и нещо ", споделя Юсеин Реджеп, брат на задържания.

Мюмюн отхвърли да застане пред камерата.

Полицията идвала, само че това с нищо не трансформирало ситуацията. Затова и съгласно хората Бейсим е жертва.

" Всеки ден по новините чуваме, хванати хора с оръжие, а Бейсим е безсилен и би трябвало да лежи 15 година в пандиза ", изяснява Айлетин Халил.

" Тука в нашето село няма ред. Конфликтът е точно за това, че няма ред ", твърди Илия Иванов, зърнопроизводител.



Така се стигнало до стрелбата на 30 ноември. По дирите на Бейсим бяха хвърлени 200 униформени и техника, а той бе хванат от кравар в прилежащата област Кърджали.

" Аз тичам и той с ножа идва върху мене и мощно го ударих с приклада ", спомня си Ердинч Аптиш, кравар.



В момента Бейсим е в ареста с обвинявания за ликвидиране, закана за ликвидиране и владение на нелегално оръжие, а подписката в негова отбрана има единствено морална стойност.

Репортер: Цанка Семерджиева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР