Подписка срещу насилието в Каталуния инициира българката професор Албена Азманова,

...
Подписка срещу насилието в Каталуния инициира българката професор Албена Азманова,
Коментари Харесай

Българка-политолог в Брюксел скочи срещу насилието в Каталония, ето каква мощна инициатива поде срещу безобразията

Подписка против насилието в Каталуния инициира българката професор Албена Азманова, която преподава политология в Брюкселското учебно заведение за интернационалните връзки към университета в Кент. Тя дружно с самостоятелния народен представител в Европейския парламент Барбара Спинели изпратиха събраните подписи до ръководителите на Европейската комисия и Европейския парламент Жан-Клод Юнкер и Доналд Туск, написа Българска национална телевизия.
В подписката са се присъединили 188 политици, интелектуалци и публични дейци. В документа те се афишират срещу дейностите на испанското държавно управление против настояването за самостоятелност на каталунците. Това не е позиция по отношение на легитимността на референдума, а срещу полицейското принуждение към жителите и вкарването на политически фигури в пандиза, споделя професор Азманова. " Когато се толерира нарушаването на човешките права и гражданските свободи в една страна се дава съображение в допълнение на хората да желаят да се отделят. Европейските институции стават част от казуса по-скоро, в сравнение с част от разрешаването на този проблем ", споделя проф. Албена Азманова.

Чрез подписката се желае Европейският съюз да заеме позиция за методът, по който испанското държавно управление работи против каталунските жители. Европейската комисия има механизми, с които може да се оправи с такава корист с властта. Например те доста добре подложиха Полша и Унгария на такива наказания, на такова разглеждане дали се нарушават главните правила на политическата игра в една демократична народна власт. Както знаете, в Полша държавното управление се пробва да понижи политическата самостоятелност на съдилищата, а в Унгария понижава свободите на гражданското общество ", изяснява специалистът.

Механизмите, които комисията може да предприеме против дейностите на испанските управляващи, могат да се преглеждат като единични дейности в границите на процедурата по съблюдаване на правовата страна, споделя още професор Азманова. Тя счита обаче, че Евросъюзът не подхваща ограничения, тъй като има съображение да се опасява от резултата на доминото.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР