Подписаният Договор за приятелство, добросъседство и сътрудничество между Република България

...
Подписаният Договор за приятелство, добросъседство и сътрудничество между Република България
Коментари Харесай

СДС зове за вето върху преговорите с Македония

Подписаният Договор за другарство, добросъседство и съдействие сред Република България и Република Македония от 2017 година е редовно нарушаван и омаловажаван от страна на Скопие. Това декларират в своя позиция до медиите от Съюз на демократичните сили.

Те акцентират, че цялата доброжелателност на България, която постоянно е била моторът за консолидиране на Република Северна Македония в евроатлантическите структури, която дефинира Западните Балкани като приоритет на европредседателството си, среща неуважение и пренебрежение.

От Съюз на демократичните сили декларират, че сме очевидци на 28 години злостна антибългарска политика, изразителност и репресии към всеки, който дръзне да има куража да е положително надъхан към България.

Липсата на предпочитание за превъзмогване на наслоените двустранни проблеми и опитите за дребно балканско увъртане демонстрират, че Република Северна Македония не е подготвена за Европейски Съюз, безапелационни са от Съюз на демократичните сили.

Те са на мнение, че ръководещите и опозицията в Република Северна Македония, не осъзнават какво е Европейският съюз, неговите полезности и правила.

Затова от Съюз на демократичните сили смятат за дълг на българското държавно управление да наложи несъгласие на началото на договарянията за участие в Европейски Съюз на Република Северна Македония.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР