Подписани са договорите за технически проекти за рехабилитацията на близо

...
Подписани са договорите за технически проекти за рехабилитацията на близо
Коментари Харесай

Подготвят се ремонти на 45 км третокласни пътища в Северозапада

Подписани са договорите за механически планове за рехабилитацията на близо 45 км третокласни пътища в Северозападна България, заяви организация " Пътна инфраструктура ".
Ще бъдат ремонтирани 11.8 км от път IIІ-121 Иново – Градец – Периловец – Шишенци – Бойница – Кула и 33 км от път IIІ-161 Ребърково – Люти дол – Ботевград.
Техническият план за първия сектор е бъде направен от " ИЛИЯ БУРДА " ЕООД. Стойността на контракта е 92 400 лева с Данък добавена стойност, а срокът - 150 дни. Той обгръща сектора от разклона за с. Раброво до началото на Шишенци. Ще бъдат осъществени геодезически изследвания и ще се дефинират нужните строително-ремонтни действия. Предвидено е и правенето на план за нов мост, който ще бъде построен след това на мястото на съществуващото оборудване над река Рабровска. Ще бъде изработен и план за укрепителни действия при 28-ми км, в региона след Периловец, където има срутване на пътното платно.
Агенцията припомня, че през 2013 година със средства от оперативната стратегия " Регионално развиване " 2007-2013 година бяха ремонтирани 19 км от третокласния път в сектора от Шишенци до Кула. С правенето на техническия план и идния по-късно ремонт ще бъдат актуализирани общо 31 км от път IIІ-121 в област Видин.
Проектирането на ремонта на 33 км от пътя Ребърково - Люти дол Ботевград е предоставено на " АЛВЕ КОНСУЛТ " ЕООД. Стойността на контракта е 187 550.90 лева с Данък добавена стойност, а срокът за осъществяване е 180 дни.
Отсечката не е главно ремонтирана от 1985 година, като през годините е осъществявано единствено настоящо поддържане на пътя. При подготовката на техническия план ще бъдат направени геодезически изследвания и ще се дефинират нужните строително-монтажни работи. Ще бъде направен и план за укрепителни действия на свлачище в сектора Ребърково – Люти дол, както и план за подсилване на два сводови моста над река Клисурата и за създаване на подпорни стени.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР