Подписан е договорът за изработването на технически проект при предстоящите

...
Подписан е договорът за изработването на технически проект при предстоящите
Коментари Харесай

Ремонтират тунела „Правешки ханове“ на АМ „Хемус“

Подписан е договорът за изработването на механически план при идните ремонтно-възстановителни работи на тунел „ Правешки ханове “ на Автомагистрала „ Хемус “, оповестиха от организация "Пътна инфраструктура ".

Съоръжението при 54-ти километър на автомагистралата е с дължина 834 м и е част от трансевропейската пътна мрежа (TENT-T). В употреба е от 1999 година Въз основа на плана, който ще бъде направен по-късно ще бъдат подхванати нужните ремонтни действия.

Стойността на контракта за планиране е 193 062 лева с Данък добавена стойност. Изпълнител е „ Виа План “ ЕООД. Срокът за изработването му е 150 дни. Предвидено е осъществяването на геодезически измервания, градивно проучване на тунела, при нужда инженерно-геоложки изследвания и представянето на механически отчет с планово предложение за ремонтно-възстановителни работи на оборудването.

Целта е да се плануват всички нужни ограничения и действия, които би трябвало да се изпълнят в тунел „ Правешки ханове “, в сходство с условията на Наредбата за механически правила и правила за планиране на пътни тунели.

Предстои през ноември т. година да бъдат подписани и договорите за планиране на ремонтните работи в тунел „ Топли дол “ на Автомагистрала „ Хемус “ и в „ Траянови врата “ на Автомагистрала „ Тракия “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР