Подобряването на чревното здраве е една от първите стъпки, които

...
Подобряването на чревното здраве е една от първите стъпки, които
Коментари Харесай

Постбиотици – онова, което да включите в менюто си за 2022 г.

Подобряването на чревното здраве е една от първите стъпки, които би трябвало да предприемете, в случай че желаете да се справите с проблемите в стомаха и да повишите имунитета през 2022 година Приемът на пробиотици и фибри са тези неща, които се предлагат в тази тенденция. Те са извънредно потребни за храносмилането, само че с изключение на тях има още доста неща, на които да разчитате.

Освен пробиотиците, които се грижат за микробиома в червата, има доста добавки, които ще ви изпишат. Но преди тях може да изпробвате постбиотиците – това, което си заслужава да опитате с слагането на своето ново начало, оповестява Tialoto.bg.

Какво съставляват постбиотиците?
„ Няма строго предписание за това какво е постбиотик “, споделя пред „ Стълист “ диетологът Алекс Глоувър. По думите му, самото разграждане на фибрите в червата основава доста странични артикули. Но точно най-важните съединения, които се получават след действието на пробиотиците, са късоверижните мастни киселини. Според експерта, четири са главните – млечна киселина, бутират, ацетат и пропионат.
свързани новини13909на 17.01.201885648на 18.08.2013
„ След като пробиотиците ферментират диетичните фибри, постбиотиците се основават... Да приемем, че консумирате пребиотични фибри, като инулин. Той минава през тънките ви вътрешности, където се разгражда, по-късно в дебелото, където бифидобактериите (вид пробиотик) – ще го разградят. Когато се получи ферментация, се създава бутират, който се всмуква в червата “, изяснява Глоувър.

Постбиотици в за 2022 година – какви са преимуществата?
„ Всяка от киселините има доста друга роля в тялото. Бутиратът евентуално е този, за който знаем най-вече. Той е източникът на сила за нашите чревни кафези “, споделя още диетологът.

Когато в ни липсват диетични фибри, то има по-малко създаден бутират и по този начин бактериите в червата стартират да изяждат лигавицата, защото нямат с какво друго да се хранят. По този метод се появяват стомашните проблеми, които в някои случаи могат да бъдат решени посредством банкет на постбиотици.

„ В момента има над 100 изследвания, които се организират по отношение на постбиотиците – евентуално можем да чакаме през идващите две или три години доста повече за действителното им влияние “, продължава диетологът.

За момента може да се каже, че постбиотиците усъвършенстват храносмилането като понижават възпалението, само че са нужни още доказателства.

Бонус – кои са най-хубавите източници на пребиотични фибри?
Ако желаят е да включите постбиотиците в си, може да приемате повече киви, зеленолистни зеленчуци, варива като фасул или нахут, както и овесени ядки.

Има и вид да се консултирате с нутрицист, който да ви предложи добавки с постбиотици.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР