Подобряване на паметта и повишаване на вниманието с обикновена дрямка.

...
Подобряване на паметта и повишаване на вниманието с обикновена дрямка.
Коментари Харесай

Дрямката подобрява когнитивните способности и намалява стреса

Подобряване на паметта и повишение на вниманието с елементарна сънливост.

Най-често, следобяд се усещаме изтощени, работоспособността ни се намалява и даже обичаният ни стимулант – кафето – не работи?

Изпитвате ли потребност да си полегнете за известно време денем? Не се колебайте да го направете, в случай че имате тази опция! Една елементарна сънливост може да направи чудеса с тялото и душeвността ни.

Продължителността на дрямката денем и резултатът върху тялото

10-20 минути
Идеална за бързо презареждане с сила и тонус. Тялото се регенерира интензивно. Можете елементарно да се разсъните от тази фаза и ще се почувствате отпочинали.

20-30 минути
Това време за сън се смята за най-оптималното за дейния човек. Има мощно стимулиращо деяние, усъвършенства паметта и вниманието. Запечатва се информация в паметта, която се употребява, да вземем за пример, от възпитаници по време на образованието им. Това време за сън може да накара някои хора да се почувстват замаяни. Може да продължи до 30 минути, само че когато тази фаза отмине, ще се чувствате бодри.

60 минути
Тази дълготрайност е добра за възстановяване на функционалностите на паметта. След пробуждане за малко може да се появи възприятие на отмалялост и неразположение.

90 минути
Тази дълготрайност отразява цялостен цикъл на съня с по-дълбока фаза на REM, която е обвързвана със сънуването. Тази дълготрайност на съня усъвършенства прочувствените процеси, процесите на паметта и творчеството.

Какво може да направи една къса сънливост денем (само 20-30 минути) за тялото ни?

По-добра памет и внимание
Кратката сънливост ще ви помогне да увеличите оптимално когнитивните си резултати. Само няколко минути отмора и можете да работите интензивно, без да се чувствате изтощени. В допълнение, късата отмора усилва вашата централизация и затова работоспособността ви.

Полезна за сърцето
Недостигът на сън е доста рисков за здравето ни – изключително за положението на сърцето ни. Изследване на Харвард сподели, че хората, които подремват най-малко 30 минути дневно 3 пъти седмично, имат по-малко сърдечни проблеми и по-добро физическо положение.

Облекчава напрежението, напрежението и безпокойството
Хората, които подремват най-малко 20-30 минути денем, са по-способни да се оправят със напрежението, не изпитват безпокойствие. Напротив, скорошно изследване откри, че хората, които нямат време денем за къс сън, са по-стресирани, нервни и по-често страдат от тревога. Това положение се отразява и на физическото им положение и по-честите здравословни затруднения.

Ще ви помогне да отслабнете
Когато се чувствате изтощени, вие интуитивно посягате към по-калорични храни, които ви дават бърза сила. Ефектът от тази форма на допинг обаче е доста къс и след известно време още веднъж ще ви трябват сладкиши или мазна храна. Ако, обаче, подремнете за известно време вместо това, бихте се почувстали доста по-добре.

Увеличава работоспособността през целия ден
Краткият сън денем се предлага и от топ спортисти. Дори научните проучвания удостоверяват, че тези, които спят денем, реализират по-добри резултати във физическата интензивност, имат по-кратко време за реакция и тяхната крива на осъществяване е постоянна денем, без съмнения, породени от отмалялост. Не прекалявайте обаче със съня денем, предлагаме 20 – най-много 40 минути дневен сън.

Вижте още: Запеканка с картофено пюре и кайма

Кафето работи по-добре
Подремнете най-малко 15 минути, откакто го изпиете. Това е по този начин, тъй като невропсихологичните проучвания демонстрират, че късата отмора може бързо да усили стимулиращия резултат на кофеина.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР