Подобрява се транспортното обслужване към Витоша, съобщиха от Столична община.

...
Подобрява се транспортното обслужване към Витоша, съобщиха от Столична община.
Коментари Харесай

Пускат повече автобуси към Витоша, возят пътници и вечерта

Подобрява се транспортното обслужване към Витоша, оповестиха от Столична община.

От тази събота, 3 юли, автобусна линия номер 63, която се движи до планината Витоша, ще извършва последния си курс от Златни мостове към София в 20.00 часа, а не както до момента в 18.35 часа.

Промените в организацията на придвижване са вършат по искане на кмета на София Йорданка Фандъкова. Целта е хората да имат опция през по-дългите дни на летни месеци да прекарат повече време измежду природата навън в планината.

Предвижда се това разписание да продължи до октомври в делничните дни и през уикенда. С по-късния час на потегляне от околност Златните мостове се дава опция работещите да могат да посетят планината и в делнични дни.

Подобрява се и интервалът на придвижване през уикенда, като в натоварените часове сред 10.00 и 12.00 ч. и сред 15.00 и 17.00 ч. рейсовете ще се движат на 16 минути.

От 6 юли всички курсове от линия номер 66 ще транспортират колела в делнични дни на особено инсталирани велобагажници. Качването и свалянето на велосипедите ще се прави единствено от първа и последна спирка по маршрута на линия номер 66 - надлежно спирка " Зоопарка " и спирка " Хотел Морени ", осведомят от Столичната община.

От 10 юли 2021 година за събота и неделя половината от курсовете по линия 66 ще имат опция за транспорт на колела. Подробна информация за това кои рейсове ще транспортират колела ще бъде оповестена на уеб страницата на " Център за градска подвижност ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР