Подобрява се състоянието на пациентката, на която беше трансплантиран черен

...
Подобрява се състоянието на пациентката, на която беше трансплантиран черен
Коментари Харесай

Жена с трансплантиран черен дроб мечтае за среща с близките на донора

Подобрява се положението на пациентката, на която беше трансплантиран черен дроб във Военномедицинската академия в София. Животът й избави благородното решение на околните на 28-годишна жена в мозъчна гибел във Варна да дарят органите й.

Една година 53-годишната Милена Шопова се люшка сред живота и гибелта в битка с чернодробна цироза. Жената работи в хранителен магазин в Русе.

„ Има хора в България, които не имат вяра, че може да се направи такава интервенция или че би трябвало да имаш връзки. Не мога да кажа, че съм имала връзки, тъй като аз съм един елементарен човек от народа”, споделя Милена.

На първи декември животът побеждава. Трансплантацията продължава 5 часа. Операцията е тежка, механически комплицирана, само че следоперативния интервал протича напълно добре.

Милена си показва, че един ден ще се срещне с околните на донора, които избавят живота й. „ Имам семейство, деца... Затова най-много желая да благодаря на хората, които са ми дали този подарък и на всички, които са към мен”, показва Милена.

Връзката сред гибелта и живота са лекарите, които по едно и също време оповестяват на околните най-тъжната и най-щастливата вест - за края и за новото начало.
Две донорски обстановки единствено за седмица, избавени са четирима индивида При едната обстановка се работи с Евротрансплант във Виена
Донорът - млада жена, постъпва на 28-ми ноември в болница „ Св. Марина” във Варна. Два дни по-късно настава мозъчната гибел. Д-р Маринчев е лекарят, който предлага на околните да дарят органите в този тежък миг.

В множеството случаи интелигентността оказва помощ, само че и вродената добрина на българина, споделя лекарят. Жестът на околните избавя двама.

„ Предполагам, че някой ден и аз ще мога да направя някакъв жест за някое семейство. Само да се молим да сме здрави и да не си завиждаме”, прикани Милена. Преди това следва дълъг интервал на възобновяване с вяра за нов, пълностоен живот.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР