Подобрихме медицинското оборудване на всички стадиони. Това заяви д-р Валентин

...
Подобрихме медицинското оборудване на всички стадиони. Това заяви д-р Валентин
Коментари Харесай

Д-р Валентин Великов: Подобрихме медицинското оборудване на всички стадиони

Подобрихме здравното съоръжение на всички игрища. Това съобщи доктор Валентин Великов, който през днешния ден получи премията „ Лъвско сърце “ по името на легендата Трифон Иванов, съобщи кореспондент на БГНЕС. Лекарят на Лудогорец бе с главен принос за спасяването живота на Кристиан Ериксен, който получи сърдечен арест по време на дуел от Евро 2020 предишното лято.

„ Аз като възпитаник на господин Михаил Илиев, се веселя, че той е тук. Почти всичко в моя житейски път дължа на него. Благодарности още един път за премията, нашата работа е екипна, тъй че аз я одобрявам от името на целия екип в Копенхаген. В интерес на истината, като тип премия ми е първа, до момента съм получавал морални такива, в действителност е специфична за мен “, бяха първите думи на Великов пред публицистите.

„ Връщам се непрестанно към оня миг, удивлявам се на играча, че първоначално събра храброст да продължи футболния си път, тъй като постоянно един подобен миг е доста тежък психически, само че футболът е по-силен от нас, не съм имал подозрение, че ще продължи да играе “. На въпрос на БГНЕС по отношение на това от здравна позиция дали има заплаха за датския национал да продължи да играе, той отвърна: „ В интерес на истината, при вярна и бърза реакция, успеваемостта може да бъде до 100%. Позитивното, което се извлече, е че се усъвършенства оборудването на всички игрища, образованията в международен мащаб. Когато имаме нужната инсталация като дефибрилатори и подготвени екипи, успевамостта може да стигне до 100% “.

„ Невидим воин не се усещам, във времето се връщам към този миг, а другояче животът ми се промени дотолкоз, доколкото, че нашите специалности са в сянка – за първи път излязох на напред във времето “.

Великов разяснява и случая с вратаря на Славия Георги Петков, който пострада при конфликт с нападателя на Жорди Кайседо и бе откаран по неотложност в болница. На терена обаче имаше закъснение заради неотварянето на вратата на колата за спешна помощ на тима. „ Първо, възторженостти на сътрудниците, които си свършиха съвършено работата.Тази преживелица ни подсети, че би трябвало да подобрим още оборудването на всички игрища в България. В Лудогорец работим в това направление. Аз съм част от този развой, само че още преди случая с Ериксен, дружно с моите шефове сме разговаряли по тематиката по какъв начин можем да подобрим нещата, с цел да заобикаляме такива произшествия “, приключи Великов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР