Подобно твърдение би се сторило абсурдно на руския читател, пише

...
Подобно твърдение би се сторило абсурдно на руския читател, пише
Коментари Харесай

”Русификацията” на американските политици

Подобно изказване би се сторило неуместно на съветския четец, написа в публикация на страниците на РИА "Новости ". Текстът й публикуваме с незначителни съкращения:

"Изправени пред такова неортодоксално разбиране на действителността, не може да не направи усещане и изобретателността на американската експертна общественост, която сполучливо търси и намира аргументи за ненавист към Русия, като в това време потвърждава пред своите читатели и фенове, че далечната Москва е отговорна за всички проблеми на Съединени американски щати.

Липсата на действителни доказателства за директната интервенция на съветските специфични служби в американските избори към този момент не тормози никого.
На медийната сцена към този момент е подложен и създава изстрели риторическият "Цар Топ " по-точно основният мотив.

Като подобен аксиоматичен мотив се явява "фактът ", че Русия е тази, която е научила американските политици на всички неприятни неща. т.е. във всеки случай тя е виновна за всичко.

Например, съгласно The ​​Washington Post, "русификацията на американския публичен живот " към този момент е реалност.
Освен това, давайки за образец политтехнолога на Тръмп - Манафорт, публицистите на "Вашингтон пост " стигат до извода, че Русия е научила американските политици лъжат, да крият пари от налози, да перат приходите си и даже "водят разхитителен метод на живот. "

В тази семпла картина на света, на Русия постоянно е отредено ролята на "лошото момче ".

Невъзможно е да не се означи упоритата натрапчивост, с която този неуместна картина се движи напред.

Авторът на публикацията в The Washington Post Ан Епълбаум не се срами да признае, че няма доказателства за съдействие на Манафорт с съветското държавно управление, само че акцентира, че той е "действал в полза на Украйна в Москва ".

Въпреки това подобен неуместен дискурс, в който липсва всякаква логичност, е нещо като фамилен бизнес, като се има поради, че брачният партньор на госпожа Епълбаум е някогашният министър на външните работи на Полша Радослав Сикорски - един от най-последователите европейски русофоби.

Не може да се изключи, че цялата антируска нервност е за да се отвлече вниманието на публиката от обвиняванията против клана Клинтън и най-близкото му обграждане.
В този случай, дейностите на американската медиите е разбираемо: те работят на правилото на "липсата на доказателства се компенсира от гръмкостта на обвиняванията. "

В листата на основните обвинявания против Манафорт е това, че той е подкрепил идването на Янукович на власт в Украйна, в ролята си на политтехнолог, взел участие в предизборната му акция през 2006 година

Тук се прави следният паралел: "Тръмп е американският Янукович ".
Доказателствата са, че по сходен на Янукович метод, Тръмп е провел предизборната си акция, основно на база популистка изразителност и обещания, а след идването на власт и на двамата, всеки от тях се е заел да подкопава правовия порядък и открития политически ред в своята страна.

Дали ще успее възможен US-майдан против Тръмп, по образеца на този в Украйна против Янукович?

По-скоро не. Дали би съумял възможен импийчмънт против Тръмп на база обвиняванията в съветска диря? Също по-скоро - не.
Поддръжниците на Клинтън в този момент вземат решение на практика задания от друго естество:
Те би трябвало да понижат възможностите на републиканските претенденти на изборите, които ще се проведат през идната година и по-важното, да отклонят вниманието от следствията до закононарушения, свързани с политическите съперници на Тръмп.

Да напомним. В Момента Сенатът води две следствия против Хилъри Клинтън.
Едното е по небезизвестната история с вероятно нарушение на държавната загадка, ползвайки личен беззащитен сървър за имейлите си, само че и второто, много по-важно: Подозренията за корупция в огромни размери при договорката за предаването под контрола на съветска компания на 20 % от американския уран .

Тази банална информация придобива лют нюанс, в случай че се вземат следните обстоятелства.
Милиардерът Епщайн беше наказан за полов тормоз над малолетната си осиновена щерка.
Частният аероплан че Епщайн постоянно е возел освен Клинтън, само че и други американски политици за пътуванията им до дребен частен тропически остров, благосъстоятелност на милиардера, а името на самолета е "Лолита Експрес ".

Друг чест клиент на острова на Епщайн и пътник на "Лолита Експрес " е известният артист и фамилен другар на Клинтънови, Кевин Спейси, който напълно неотдавна бе забъркан в секс скандал с присъединяване на малолетни момчета и призна хомосексуалните си пристрастености.

Много е евентуално, че в хода на следствието на случая Епщайн, в архивите на разузнаването на Съединени американски щати ще се появят и пикантни обстоятелства, свързани с Бил Клинтън, а съдейки по интензивността на медиите-поддръжници на Тръмп към тази тематика, има възможност, че въпросните пикантерии ще се появяват в най-неподходящия миг.
Интересно, дали американските медии ще пишат и в този случай, че Бил Клинтън "се е научил на неприятно държание " от Русия?

В цялата тази история не е значимо с какъв резултат Тръмп или Клинтън ще завоюва политическата и медийна борба.

Важно е, че за "колективния Запад " е мъчно да поддържа мита за своето морално предимство, който му дава право да постанова своята воля и стандарти за останалата част от света.

Западът гледа в огледалото и вижда корупцията, олигархичната система на властта, "офшорната аристокрация " и повтарящите се закононарушения, осъществени против личните си жители и обществото като цяло.

В същото време би трябвало да се откри някой отговорен - и ролята на безконечния провинен е отредена на Русия. "

Автор на публикацията е известният съветски блогър Иван Данилов, прочут като Кримсън Алтер (Crimson Alter).

Оригиналното заглавие на публикацията е "Тръмп - американският Янукович, който руснаците научиха на неприятно "

Превод: Иво Некитов
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР