Подобно на всяка друга платформа за социални мрежи Facebook също

...
Подобно на всяка друга платформа за социални мрежи Facebook също
Коментари Харесай

Facebook ще блокира съобщенията и поканите за приятелство от филшивите профили



Подобно на всяка друга платформа за обществени мрежи Фейсбук също би трябвало да се оправи с въпроса за издевателството. За да се предотвратят сходни видове държание, Фейсбук вкарва няколко нови функционалности, които ще отхвърлят нежеланите известия и предложения за другарство.

От компанията означават, че са чували истории по какъв начин консуматор блокира някого от своите другари и по-късно същият човек се свързва с него през различен профил. За да се предотвратят сходни обстановки, Фейсбук основава алтернатива, която ще стопира известията от подправените и неавтентични профили в обществената платформа.

Прочетете още: Фейсбук ще разпознава лицата в фотосите, даже когато не са маркирани

Например, блокирате консуматор, а той си основава различен профил, тъй че да може да се свърже с вас. С тези нови принадлежности от Фейсбук ще откриват кой постъпва по този метод и няма да позволяват този консуматор да ви изпраща известия или предложения за другарство. Фейсбук употребява сигнали като IP адреси, с цел да разпознае по кое време някой си основава подправен или неавтентичен профил.

Човекът, който е блокирал първичния профил би трябвало да управлява обстановката и той би трябвало да инициира контакт с новия профил, с цел да се получи естествена връзка, прецизират от компанията.

Освен това Фейсбук пуска и функционалност, която разрешава диалозите да се пренебрегват. Тя изключва уведомленията от диалога и го реалокира в досието с филтрирани известия.

След като е преместено в досието с филтрирани известия, потребителят може да прочете диалога, без изпращачът да знае, че известието е забелязано. Засега тази функционалност е налична единствено за двустранната връзка, само че скоро се чака да бъде налична и за груповите чатове.

От Фейсбук прецизират, че са работили с специалисти от разнообразни области, с цел да подсигуряват сигурността на своите консуматори.

По-рано този месец компанията разкри своите лични вътрешни политики по отношение на издевателството и малтретирането. Също по този начин обществената медия очерта своя развой за следствие във връзка със известия за сходно държание.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР