Подобно на МВР и ДАНС, Националната агенция за приходите (НАП)

...
Подобно на МВР и ДАНС, Националната агенция за приходите (НАП)
Коментари Харесай

НАП дала само 7 страници данни по крими списъка на Петков

Подобно на Министерство на вътрешните работи и ДАНС, Националната организация за приходите (НАП) е предоставила доста малко информация на прокуратурата по листата с имена на премиера Кирил Петков.

От ВКП оповестиха до медиите, че работят по предоставения от министър-председателя лист с имена на 19 лица.

" В хода на водена инспекция по реда на член 145 от Закона за правосъдната власт, по отношение на предоставени от министър-председателя Кирил Петков медийни изявления, свързани с 19 лица, Върховна касационна прокуратура уведомява, че на 22.02.2022г. са постъпили изисканите материали и от Централно ръководство на Национална агенция за приходите в размер от 7 страници ", обявиха от ВКП.

Прокурорите дават обещание да осведомят навреме за последващите дейности в хода на инспекцията, както и за резултатите от нея.

Вчера бе обявено, че вътрешното министерство е пратило в прокуратурата 6 страници, а ДАНС - 8 страници по листата на Кирил Петков.

След разбор на постъпилите досега материали се открива, че във връзка с част от лицата, посочени от министър-председателя, липсва каквато и да е информация.

Съгласно Конституцията и законите на страната разкриването на закононарушения е пълномощие на изпълнителната власт, в частност на Министерство на вътрешните работи, които при определяне на данни за осъществени закононарушения следва неотложно да уведомят прокуратурата. Липсата на информация от органите на Министерство на вътрешните работи сочи, че същите не са подхванали нужните по закон дейности по откриване на вероятно осъществени закононарушения от лицата, посочени от господин Кирил Петков, оповестиха през вчерашния ден от прокуратурата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР